Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda nevadí,když jsem měla klobásy v mražáku několik dní a po jídle jsem zjistila že jsou jeden den prošlé. Na datum spotřeby si dávám velký pozor ale tohle jsem nějak přehlídla
Pokud jsi je dala do mražáku ještě nezkažené a neprošlé, tak by to vadit nemělo. Když nestíhám spotřeboval chlazené maso, tak ho dám do mrazáku a vyndám třeba za měsíc (pak už je podle etikety prošlé). Takhle jsi to myslela?
Reaguji na Bacilek:
Ano, v mražáku bylo ještě když nebylo prošlé, pak bylo přes noc v lednici a dalši den jsem ho podávala. O den bylo prošlé. Snad s tím nic nebude
S masem, které se dá do mražáka neprošlé, nic není....Jak by to pak asi dělali farmáři, kteří mají velké mražáky a maso si dávají do něj? Prostě s mraženým masem se nikdy nic nestane....Můžeš ho mít v mrazáku třeba rok....Říkám to z vlastní zkušenosti, doma máme velký mrazák a taťka do něho dával věčně nějaké vepřové maso, králíky a kuřata a měli jsme je tam hooodně dlouho.
Reaguji na Rezina: : To by mělo být dobré. Většina bakterií (kromě listerií) se při chladničkových teplotách ani nemnoží . Horší by bylo, kdybys to měla po rozmražení třeba půlden na pokojové teplotě.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.