Chtěla jsem dělat dezertík. Kakaový korpus do toho zapéct puding a po vychladnutí na to zakys. smetanu s cukrem. Můžu na to použít smetanu, která má datum spotřeby 13.10.? Neukamenujte mě hned co všechno nejsem za špínu
otevřít a ochutnat, když bude zkejslá, tak to i na zakysance poznáš... v klidu, o víkendu jsem zjistila, že mám mlíko do 13.10 a otevřela jsem ho a nic mu nebylo...
Z miglých spolubydel, který vyhodily vše okamžitě jak bylo po datumu, jsem kolikrát slušně vyžívala
Věř vlastnímu rozumu, chuti a čichu
Já většinou nejdřív kouknu, jakou to má konzistenci, pak čuchnu a nakonec ochutnám. U smetany je necelý týden myslim úplně v klidu.
Právě že já taky nevyhazuju hned po datumu. A nechápu lidi, kteří to dělaj Akorát že já zakysku ještě nepoužívala, tudíž ani nevím, jakou to má mít chuť
Kdyby dva dny po datumu spotřeby, tak ještě jo, ale déle ne, taky bych ji vyhodila - hm, není jednodušší dojít si do obchodu pro novou, než případně zprasit dezertík ?
Reaguji na Klarisak:
tak to sem se fakt zasmála....1997
jako já si myslím,že to bude v pohodě,stačí otevřít,ochutnat,to se pozná hned...já znám lidi,co si myslí,že doba spotřeby je to,že když nastane 15.3. co je na obalu,tak prásk a je to přesně po půlnoci zkažený
manžel by taky vyhazoval, i ted den spotřeby už je mu proti kůži...ale je tam napsáno MINIMÁLNÍ trvanlivost.....takže je jasné,že vydrží i déle
Já bych teda raději vyhodila, den dva po lhůtě možná, ale jak je to dýl....jistota je jistota, ale každého věc pochopitelně.
Já myslím, že to fakt není načasované tak přesně. Přece se nemůžou trefit na den, navíc to datum dávají o něco dřív, aby nedejbože byla prošlá před datem spotřeby.
Cituji Klarisak: kakao datum spotřeby rok 1997
no to je zrovna typ výrobku, kde to je fakt hodně volné, asi by samotné mělo takovou tu zatuchlou chuť, ale z toho se fakt nikdo neotráví...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.