Ahoj, chci se zeptat, jaký máte názor na každodenní používání olivového oleje?
Samozřejmě, že jeho zdraví prospěšný účinek je známý, ale není to přehnané?
Každý den se snažím vařit nějakou rychlovku a většinou přidávám tak 4 lžíce.
Děkuji za jakékoli názory a postřehy.
Já ho teda nemám každý den..ale dávám si ho často s mozzarelou a rajčaty...myslím, že to určitě není naškodu. Ba naopak... Ve státech, kde se nejvíce produkuje ho strkají všude a furt taky
Přesně tak, vůbec to není divné, je to náhodou dobře. Akorát u nás pořád slavné sádlo, škvarky, knedlíky, pak jsme divné my, že jíme zdravější věci, tak jako u nás na vesnici, ale já všecky kašlu, jím co mám ráda, takže si ho dávej klidně i častěji
Reaguji na 01red01:
4 lžíce denně není žádné přehnané množství.
Všechny národy, kde se pěstuje a konzumuje olivový olej denně v daleko větší míře, jsou na tom zdravotně velmi dobře, takže nevím, jaké problémy s jeho nadměrným používáním máš na mysli.
Já někde četla, že úplně optimální jsou tak 2-4 lžíce za den Ale podle mě se olivovím olejem nedá nic zkazit
Cituji poella: On ten olivový olej není zas takový zázrak jak se tvrdí...
Nevím, ale nikdy jsem o něm jako o zázraku neslyšela. Spíš jsem četla, že má blahodárný vliv na naše tělo...
Já sama s ním mám dlouholeté zkušenosti a věř, že jen ty nejlepší, takže za sebe můžu říct, olivový olej opravdu funguje.
Reaguji na True:
A po jak dlouhé době si to na sobě pocítila?
A tu denní dávku si dáváš jak? Normálně při vaření jídla, či do salátu nebo jen tak na lžíci?
Není oliváč jako oliváč,že?! Ale co se týká kvalitního oliváče,tak o tom jsem dokonce četla,že podporuje hubnutí,neboť nemá tendenci se ukládat tak jako naše tuky,sádla,margaríny a většina blafů na kterých vaříme,smažíme a natíráme si je na pečivo.Já používám oliváč i v odlehčovacích zelenin. dnech a vcelku s ním nijak nešetřím . . . a úplně v klidu jdu dolů s váhou
Cituji True: Nevím, ale nikdy jsem o něm jako o zázraku neslyšela. Spíš jsem četla, že má blahodárný vliv na naše tělo...
No já ten zázrak myslela, tak že je to teď hrozně moderní a každý si myslí, že jak je to hrozně zdravé a přitom poměr mastných kyselin nemá zas tak ideální...na trhu najdeš kvalitnější oleje
Reaguji na Miskulka:
Jen tak na lžíci. Teda já už jsem celkem otrlá, tak ho piju rovnou z lahve - prostě si přihnu.
Zmizely mi žlučníkové kameny i nepříjemné zácpy.
Cituji poella: na trhu najdeš kvalitnější oleje
Jj a taky vzácnější. Oliváč je taková zlatá střední cesta, řekla bych.
Myslím, že nejlepší ze všeho je střídat a zkoušet.
Já s oliváčem dělám jaterní očistu a nestačím se divit co vše vychází,vlastně to jde přes žlučník a žlučníkové kameny má schopnost změkčit a vypudit ven přes žlučovod . . .jiný olej se nedoporučuje.Každý olej má obsah jiných látek a omega kyselin . . .
Reaguji na True:
Děkuju, já jsem ho právě používala ráno na lačno kvůli zažívání ale nic, tak jsem přestala... Jenom s ním vařím a občas cucnu do salátu, tak začnu asi dávat i preventivně =D
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.