Tak já teď přijela ze Španělska, kde jsem často chodila na obědy (vyjde to levnějš) a to bylo např.: Kuř. prsíčka s ananasem či limetkou, kuř. řízky s fritovaným banánem, kuř. maso s mandlemi, ananas se šunkou, nebo jsem dělala často ovocný salát a to: meloun (žlutý,červený), broskve, meruňky, sýr, koňak a oliv. olej - bašta
Jasně, ledový salát a čínské zelí toleruje libovolné kombinace, jablka, hrušky, broskve, citrusy....
Perfektní jsou pomeranče a mandarinky, jejich šťáva nahradí dressing, přidávám skořici.
Broskve a nektarinky s cuketou kořením fenyklem.
Meloun se zase dobře sžije s okurkami a doladit ostružinami/malinami, ev. mátou či petrželkou, lepší je ale hodně voňavý.
Meruňky jsem myslím ještě nepoužila, ale umím si je představit v kombinaci s bílým masem a ořechy, nebo orientálně s kuskusem, rozinkami a skořicí.
Jablka s mrkví a se zelím nemusím zmiňovat,
jablka s červenou řepou a ořechy jakbysmet.
Teď chci příležitostně zkusit čínské zelí s fenyklem a zelenějším banánem.
Přítel ale mé nadšení sdílí jen výjimečně, ostatně není na větvi ani z běžných salátů.
Ledov salt s pomerani
Okurkov salt s melounem
Reaguji na Incognita:
Na té druhé fotce vedle melounu s okurkou jsou krevety?
Reaguji na Miskulka: Ano
To mi připomíná, že jsem zapomněla na krevetový koktejl s mandarinkami, ale ten je lepší s malých krevetek
Reaguji na Incognita:
Ženská nedělej mi chuťě =D Teď jsem přijela z dovči kde jsem se jima ládovala denně a nestačí mi to! =D
tak já můžu oříšky skoro do čehokoli. Doma nám mo chutná studenej těstovinovej salát s vlašáky, čína s mandlema,sladko-slaná kombinace u nás nefrčí..
Já nepřidávám
Mám ráda ledový salát, ale i jiné a nejraději k nim míchám rajčata, papriky a trošku tatarky umíchané s bílým jogurtem. K tomu grahamový rohlík se sýrem a málem chrochtám
Oříšky a semínka přidávám k ovocným salátům, a co se kombinací se sýrem týče, tak na svačinu mám ráda jablíčkovo-sýrovou rychlovku, obojí nakrájím na kostičky a baštím.
Když nad tím přemýšlím, myslím si, že u výroby salátů kreativní docela jsem, ovšem zároveň dost konzervativní, takže si ráda pohraji s nápaditými kombinacemi, ale opravdu nebořím kuchařské hranice
já si jednou objednala restauraci salát z melounu a nějakého plíšňového sýra myslím něco jako niva bylo tami nějaké to lupení.. a teda chutnalo to báječně!
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.