Po vydlabání dýně mi zbyly semínka a rozhodla jsem se, že je zpracuji. Omyla jsem je, usušila a teď zjišťuji, že tak úplně nevím, co s nimi dál. Mají na sobě takovou suchou průhlednou šustivou blanku. Tu jsem začala ze semínek sundavat, ale nevím, jestli je to dobře. A co pak s nimi? Našla jsem na netu pár receptů, ale dost se liší. Pražit na pánvičce? V troubě? Jak přibližně dlouho? A s použitím másla, oleje nebo jen tak na sucho? Nějak dochucovat?
Jak to děláte vy?
Doporučuju dát do solného nálevu a pan na pánvičce..Já to miluju))
Posolit, dát na plech a v troubě na nízkou teplotu pomalu sušit
Máma je taky vždycky sušila pomalu v troubě.Předtím je tedy osolila.Nevím jak dlouhou dobu je sušila,ale až ta blanka úplně byla křupavá,barvu měly bílou.Výýýýýborny a taky zdravy
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.