Pěkný večer přeji Chtěla bych se zeptat, zda se Vám daří připravit popcorn v mikrovlnné troubě tak, aby nezbylo moc "nevyprsklých" zrnek nebo naopak aby se nespálil? Před chvílí jsem na něho dostala chuť a výsledek je tradiční (alespoň u mě): spousta zrnek v celku a půlka popcornu páchnoucí spáleninou...
Napadlo mě, zda to není mikrovlnkou, ale proč by část "nevybuchla" a část se začala připalovat? Mám ho třeba průběžně zkusit opatrně protřepat? Jaký popcorn používáte?
Jeden čas sem ho jedla hodně k filmům a nestalo. Podle mě to ani nejde aby všechny vybouchaly. Kupovala sem ten co mi přišel dřív do ruky a jedině slanej.
My si ho s přítelem kupujeme...Dávám ho tam na 3,5 minuty a mám ho akorát a zbyde mi jen pár zrnek.... Ale může to být i mikrovlnkou, moje mamka má mikrovlnku takovou silnější, že má věci rychleji ohřáté než já
Já ho dělám normálně podle návodu, tj. když se doba pukání prodlouží na 2-3 vteřiny, popcorn je hotový a ihned vyndat jinak se spálí.
Já nejdříve ten sáček tak promnu prsty, aby se ta kukuřice trochu rozprostřela, hlavně u sýrového. A ve své mikrovlnce to dělám tak 2.20 - 2.30 min. při plném výkonu.
Dělala jsem ho vždy přesně podle návodu. Některé stály za p.rd ale pak jsem už dělala pouze takový ze žlutém obálu (už nevím jak se jmenuje a jestli ještě vůbec ten žlutý obál mívá) a ten byly vždy ok a měl dost příchutí. A opravdu zbyvalo jen několik zrnek.
Ale už asi 2 roky kupuju hotový. Cenově to vyjde na stejno a mám po starostech. I když u nás je k dostání jen slaný nebo sladký, ale to mně bohatě stačí
No já jsem vždycky spíš měla hodně nevypraskaných zrníček, ale zbytek byl OK. Až teď v pátek se mi dost spálil... jenže to asi ideálně nezachytíš, tu chvíli, kdy vypnout mikrovlknku... dle mě je spíš lepší to podchytit včas a mít zrnka nevypraskaná, než pak 2 dny po bytě cítit spáleninu )
No, vždycky jsme kontrolovali jestli se to v té mikrovlnce točí. Většinou to bylo ok, musí se pozorně poslouchat praskání. Ale teď už kupujeme z Lidlu hotový. Je dobrý a velký pytlík.
My máme dosti postarší mikrovlnku, dávam ho tam na 4 minuty. Taky mě štvou ty nevyprskaný kukuřice, ale není jich zas tolik. Spálit se mi ho, myslím, nikdy nepovedlo. Řekla bych, že vždycky tam nějaký zbydou, který se holt vyhodí... pořád lepší než ten popcorn spálit
já miluju slaný,a vždycky teda poslouchám praskání a jak praská už jen málo tedy jedno prasknutí za cca 10 vteřin vypínám to a mám pár zrnek nepuklých. a není to ani spálené.
Může to být mikrovlnkou. Na kolejích jsme měli na první pohled normální troubu, ale popcorn se v tom především připaloval a celkově to byl šílený přístroj, jehož obsluha byla zbytečně komplikovaná a ani tam nešlo vypnout to pípání.
Podle mě je to mikrovlnkou jak už někdo zmínil. U přítele bez problému a u mamky vždy spálený nebo vůbec nevypukaný. Ale já osobně dávám přednost klasicému nemikrovlnkovému. Víc mi chutná
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.