Ahoj holky,
dělala jsem dort podle URL
den předem jsem si měla připravit pařížský krém 2 šlehačky 40% tuku, 1 šlehačka 30% tuku, 300g čokolády na vaření Orion.
A teď až když vyhazuji kelímky jsem si všimla, že jsem v obchodě sáhla místo jedné šlehačky 30%, na smetanu ke šlehání 31%, myslíte, že je to pokažený ?
No pokud to dobře chápu, tak ti chybí šlehačka 40%. Bude krem možná jen trochu řidší, ale nebude zase tak těžký. Nebála bych se toho. to bude dobrý
Reaguji na mystique:
Ne ne, právě že mi chybí jedna šlehačka 30% a místo ní jsem omylem dala 31% smetanu ke šlehání.
Děkuji holky snad to bude dobré a krém bude držet.
Neblbni, to procento vůbec nehraje roli, navíc ta udaná procenta stejně mnohdy přesně neodpovídají skutečnému obsahu. Bude to OK.
Slehačka=vyšlehaná smetana ke šlehání. Takže to nevadí a každé procento tuku navíc je k dobru. Šlehačka se líp vyšlehá.
Ne, to pravdu vůůůbec nevadí, naopak. Já nedělám pařížskou šlehačku jinak než ze 40% smetany - lépe pak drží tvar a je přímo neodolatelně lahodná: http://www.foodstyle.cz/products/cokokulicky-s-par izskou-slehackou/
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.