Vypozorovala jsem ,že když si dám třeba bonbón tak po třetím mě polije horko a je mě divně ...U buchet,moučníků nebo u něčeho co nemá tak agresivní sladkou chuť se to nestává.Máte to taky někdo tak?Čím si myslíte,že to je ? Nikdy mě to nedělalo až teď..
Tak to rozhodně nemám. Když si dám sladké, tak je mi příjemně, ale s teplotou to nemá nic co dočinění.
No bílý cukr je vysoce rafinovaný a tím pádem aby ho tělo dokázalo zpracovat, vezme si potřebné živiny z přijaté potravy nebo ze zásobních látek. Takže to bude možná ono. Že ti to prostě nedělá dobře. Moje známá se po cukru třásla. Navíc v těch sladkostech bývá někdy kdoví co. Třeba tě tam dráždí nějaká látka. Navíc se během výroby bílého cukru mohou používat látky, jsou to siřičitany, rozpouštědlo methylacetát a v moučkovém cukru fosforečnany a křemičitany používané jako protihrudkující látky. Takže to zkus vysadit a uvidíš.
No já nevim, ale co třeba zajít k doktorovi? Jestli je to teda ještě in, alespoň tak jako zakládat kvůli tomu téma..
Mně polévá horko a opotí se mi obličej po hodně kyselém nebo ostrém, hořčice apod.. Po českém banánu v čokoládě mi zase teče z nosu... Zřejmě signál těla "nejez to", je v tom něco dráždivého či alergizujícího. Kdo ví, co je v bonbonu za chemii, máš to i se samotným cukrem?
Ahoj. To může být klidně potravinová alergie. Já ji na cukr mám a třeba mi po něm bušilo srdce nebo se klepaly ruce. Dojdi si k doktorovi na potravinové alergie a uvidíš.
Ahoj, mě se toto stává s čokoládou, a ne nějakou levnou, ale s kvalitní Milkou. Po třetí porci mám pocit že mám orosené čelo...nejspíš to bude to samé
Cituji Elienka: vysoce rafinovaný a tím pádem aby ho tělo dokázalo zpracovat, vezme si potřebné živiny z přijaté potravy nebo ze zásobních látek
zrovna tohle je kravina, tělo a metabolismus umí štěpit a následně zpracovat sacharozu naprosto normálně a energetická bilance zpracování sacharozy z bílého rafinovaného cukru a nerafinované sacharozy je zcela stejná
spíš bych se ptala, jestli tazatelka nemá problém s metabolismem cukrů jako takových, tj. problém s inzulínem, nebo něčím takovým
alergie na cukr je dost nepravděpodobná, protože s ní by člověk brzo umřel, jednak jsou cukry všude, jednak je na zpracování sacharidů postaven energetický metabolismus, to bych spíš hádala na nějaké jiné látky v těch sladkých potravinách, že na ně alergie by mohla být
Reaguji na Maslicka1: milka není a nikdy nebyla kvalitní čokoláda
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.