Ráda bych načerpala inspiraci z vašich receptů na plněné papriky. Chtěla bych nějaké osvedčené recepty
Děkuji
Reaguji na kiky:
Myslíš plněné papriky zavařit jako zeleninu na kyselo či do oleje nebo jako teplé jídlo?
Udělám si směs z mlétého masa (půlka vepřového, půlka hovězího), osolím, opepřím, přidám papriku, trošku kmína, majoránky, vejce, trošku mouky a strouhanky. Tím naplním papriky, dám do kastrůlku, naliji na spodek trošku vody aby se nepřipálily a dám péct do trouby. K tomu rajskou a houskový knedlík
Já papriky plním mletým kuřecím, které jen osolým a trochu opepřím, naplním papriky a dám zapéct na olej a cibulku a občas podlévám vývarem a poté lehce zapráším. Nejraději to mám s rýží.
Papriky s rajskou fakt nemusím.
Klasika dochucené mleté maso jako ma sekanou nebo karbanátky - půl vepř., půl hovězí, sůl, pepř, česnek, vejce, žemle+mléko (já dávám strouhanku a mléko), cibulku
(někdo dává i vařenou rýži, ale k tomu mám odpor ze školních jídelen, kdy jsem si myslela, že jsou to červíci )
Paprikám odkrojíme vršky, vyndáme semínka a naplníme směsí.
Hodíme do pekáčku, přilijeme na dno trochu vody, přiklopíme a upečeme (asi půl hodinky). Vyndáme papriky, do výpeku dáme rajský protlak (doporučuji půllitrový v krabičce), zahustíme a dochutíme (bobkovýlist, sůl, pepř, cukr, popř.trošku octa).
Vrátíme prohřát papriky a hotovo.
Papriky naplním mletým masem a peču v troubě,nepodlévám,prostě nechám přiklopené a ono se vydusí dost "vody" z paprik.Pak,když je maso hotové,tak odklopím a ještě nechám péct,aby se právě vypekla ta voda a opekly se papriky.Nemám ráda s rajskou,takže buď brambory a nebo chleba.
Tak já dělám směs do paprik stejnou jako holky - mleté maso atd. , ale papriky buď uvařím nebo zapeču už v rajské omáčce
méně než
10 příspěvků
Cituji budgie: nebo zapeču už v rajské omáčce
Já už je taky peču rovnou v omáčce,přijde mi,že to má pak oboje lepší chuť.
Napište do Googlu toto: plněné papriky v rustikálním pojetí
Je to hned první recept (omlouvám se za zdlouhavost, ale nemám zatím právo zveřejňovat odkazy). Stránky paní Šárky opravdu doporučuji všem kuchařům, i začínajícím. Tak krásně neumí o jídle psát nikdo jiný na světě. Je to opravdová bohyně české kuchyně.
Reaguji na Tantomar:
Fotky jsou krásné, ale popravdě řečeno, já dělám plněné papriky jen z těch nemasitých bílých. Mám ráda, když se paprika téměř vsákne do masa.
Cituji True: já dělám plněné papriky jen z těch nemasitých bílých
No jasně,obyčejné papriky a nejlépe pálivé
Já dělám jednoduchou variantu, papriku naplním směsí nastrouhaného sýra a vajíčka.Trochu osolit, opepřit a dát zapéct, je to rychlé a je to ňamka
Papriky naplnit klasicky ochuceným mletým jak už bylo psáno, pečící mísu vystlat anglickou slaninou a dát zapéct. Kdo chce může přidat i cibuli. Podávat s chlebem. Ten výpek je vynikající.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.