Ahojky holky,
ráda peču a stále častěji se setkávám s plátkovou želatinou. Ještě nikdy jsem s ní nempracovala, proto bych vás chtěla poprosit o radu jak na ní . V některých receptech jsem jí viděla jako součást krému a někde, že se dává na povrch dortů (jako želatina). Děkuji za všechny vaše zkušenosti
Normálně ji necháš nabobtnat ve vlažné vodě/šťávě a pak rozpustíš v teplejší tekutině, nesmí se vařit! A pak se s ní pracuje zcela stejně, jako s práškovou želatinou.
Je tam 1) návod na pytlíku, 2) je to fakt snadné, taky jsem se toho poprvé trochu bála, ale prostě to necháš pár minut nabobtnat ve vodě a pak zahřeješ v rendliku, je to úplně tekutý, necháš trošku schladnout a můžeš zalejt dort na povrchu nebo přimícháš do krému, podle návodu.
Reaguji na AlmaSinger: Je mi jasný, že je na tom návod, ale jsem z toho prostě nejistá, když jsem to ještě nezkoušela a hlavně nikdo z okolí s ní nemá dobré zkušenosti.
neboj do kastrůlku dej 6 lžic vody/mléka/jahodové šťávy/džusu ...do ní vlož plátky želatiny, aby byly všechny hezky ponořené ...10 min. nech nabobtnat ...pak postav na plotnu a za stálého míchání nech rozpustit (asi tak 2 minutky jenom) ...ihned přidej 2 lžíce krému, do kterého želatinu budeš přidávat a pořádně zamíchej ...a šup šup to nalej do krému, který ihned vlij do formy ...nech ztuhnout ..a ...hotovóó
Plátkovou želatinu nemám ráda, poiužívám běžnou sypkou. Nic nemusím hlídat prostě hodím do vody se sirupem nebo štávy z kompotu atd., samozřejmě 2-3 větší obsah než je v návodu, protože je stále krásně pevná po vychladnutí, nechám projít varem a hotovo.
Želatinu máme rádi, samotnou, s ovocem, místo čaje....
Dávám přednost jednoduchému použití a jistotě.
méně než
10 příspěvků
Cituji Niiika88: nikdo z okolí s ní nemá dobré zkušenosti
Tak já zase naopak,ještě se mi nestalo,že by neztuhla,vždy se povedlo.Používám na nepečené dorty i na slané aspiky. Nemám jí co vytknout
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.