arrow
profile_image
Niiika88
od 11. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahojky holky,

ráda peču a stále častěji se setkávám s plátkovou želatinou. Ještě nikdy jsem s ní nempracovala, proto bych vás chtěla poprosit o radu jak na ní . V některých receptech jsem jí viděla jako součást krému a někde, že se dává na povrch dortů (jako želatina). Děkuji za všechny vaše zkušenosti

arrow
profile_image
Kikulina
od 28. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Normálně ji necháš nabobtnat ve vlažné vodě/šťávě a pak rozpustíš v teplejší tekutině, nesmí se vařit! A pak se s ní pracuje zcela stejně, jako s práškovou želatinou.

arrow
profile_image
Niiika88
od 11. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

takže je pak tekutá? Teplejší tekutina, to je tak 60 nebo 80 stupňů?

Je tam 1) návod na pytlíku, 2) je to fakt snadné, taky jsem se toho poprvé trochu bála, ale prostě to necháš pár minut nabobtnat ve vodě a pak zahřeješ v rendliku, je to úplně tekutý, necháš trošku schladnout a můžeš zalejt dort na povrchu nebo přimícháš do krému, podle návodu.

arrow
profile_image
Niiika88
od 11. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na AlmaSinger: Je mi jasný, že je na tom návod, ale jsem z toho prostě nejistá, když jsem to ještě nezkoušela a hlavně nikdo z okolí s ní nemá dobré zkušenosti.

arrow
profile_image
nikcza
od 6. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

neboj do kastrůlku dej 6 lžic vody/mléka/jahodové šťávy/džusu ...do ní vlož plátky želatiny, aby byly všechny hezky ponořené ...10 min. nech nabobtnat ...pak postav na plotnu a za stálého míchání nech rozpustit (asi tak 2 minutky jenom) ...ihned přidej 2 lžíce krému, do kterého želatinu budeš přidávat a pořádně zamíchej ...a šup šup to nalej do krému, který ihned vlij do formy ...nech ztuhnout ..a ...hotovóó

arrow
profile_image
Daffy25
od 3. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Pokazila jsem ji dvakrát a zařekla se, že na to příště kašlu Tak jsem ráda za takové téma!

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Plátkovou želatinu nemám ráda, poiužívám běžnou sypkou. Nic nemusím hlídat prostě hodím do vody se sirupem nebo štávy z kompotu atd., samozřejmě 2-3 větší obsah než je v návodu, protože je stále krásně pevná po vychladnutí, nechám projít varem a hotovo.
Želatinu máme rádi, samotnou, s ovocem, místo čaje....

Dávám přednost jednoduchému použití a jistotě.

arrow
profile_image
Niiika88
od 11. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Myslíte, že můžu kdyžtak do receptů použít místo plátkové želatinu normální?

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Niiika88: Samozřejmě.

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Cituji Niiika88: nikdo z okolí s ní nemá dobré zkušenosti

Tak já zase naopak,ještě se mi nestalo,že by neztuhla,vždy se povedlo.Používám na nepečené dorty i na slané aspiky. Nemám jí co vytknout

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené