Četla jsem o přímo zázračných účincích klíčků, ale nerada bych je kupovala již vyklíčené v obchodě. Proto se chci zeptat - pěstujete si někdo klíčky doma? Ať už z hrachu, čočky, cizrny... Jaký postup klíčení se vám osvědčil a co všechno z nich připravujete? Četla jsem o pomazánkách, nebo salátech, ale nevím přesně, s čím je kombinovat Zpozorovali jste nějaké účinky na vaše zdraví? Moc děkuji za rady
Klíčila jsem v zimě čočku, hrách i mungo. Postup: Namočit do vody na noc, ráno mokré luštěniny dát na pekáček, dát na to staniol a dát pod topení. A jen kontrolovat aby to bylo pořád mokré - přilívat vodu. A klíčilo to o 106. Tak 3. den sníst - když to překlíčí, už to není ono. Moc mi chutnala naklíčená čočka, ta i jen smíchaná s kapkou oleje. Ale dá se to smíchat s nasekanou cibulí, pažitkou, libečkem, kápnout drobet octa nebo citronu, to je taky fajnové. Jedla jsem to ale jen nárazově, tak zdraví nemůžu hodnotit.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.