Ahoj holky, uplně mě dostala myšlenky pečeného čaje. S přítelem moc milujeme babičiny ovocné čaje a nápad, že si to můžu udělat doma, mě nadchl. Přítel bude mít svátek i naarozeniny, takže je to i super dárek. Našla jsem hodně receptů, ale zajímaly by mě kombinace. Tam je napsáno vždy libovolné ovoce, já bych chtěla vědět jaké ovoce s kořením smíchat.
Jediné co mě napadá je jablko a skořice (a pak nalít s rumem). Víc mě nenapadá. Jaké kombinace děláte a máte je rádi?
Pak bych se chtěla zeptat, jak dlouho takto ty čaje vydrží když jsou zavřené a za jak dlouho je spotřebovat po otevření?
Počti si tady. Dělala jsem ho poprvé minulý týden, dala jsem jablka, rybíz, jahody, maliny, ostružiny, pomeranč, citron i s kůrou, skořici, hřebíček, po upečení rum. Naplněné skleničky jsem ještě sterilizovala v mikrovlnce. Doufám, že vydrží. Otevřený skladuju v lednici, po týdnu je v pohodě. Já ho ale nepiju - čaj moc nemusím, dávám si lžičku do bílého jogurtu a dětem do pudinku
Ahoj, mám tu recept od kamarádky, tak přeposílám. Asi to bude něco jinýho, protože tam není žádný koření a připadá mi to takový trošku miš-maš Ale nevím jaký je nebo tak, já na tohle taky moc nejsem, ale třeba to někoho chytí
Potřebuješ celkem 2 kg čisté váhy ovoce - já dala jablka, trnky, černý bez - bez toho to prý není ono a měla jsem nektarinky - klidně místo nich hrušky..... Větší ovoce jsem nakrájela na kousky, vysypala do vyššího plechu - aby nevytekla štáva, co pak bude - přidala štávu z jednohu citronu + 1 kg cukru. Dala do trouby na 180 stupních pekla 1 hodinu, mezitím jsem si umyla skleničky - podle toho do čeho to chceš (já od tatarek), pak ještě vřelé naplnila do
skleniček, obrátila víčkem dolů,...
A jak se čajíček připravuje? Po vychlazení si je dej do lednice, když budeš mít na něj chuť dej si do hrnečku 2 - 3 lžičky ze skleničky směsi a zalej vřelou vodou - a uvidíš
jaká je to mňamka, čajíček vypiješ ovoce sníš a zase pak skleničku vrať do lednice.
Takže děláte spíš ovocnou směs, než nějaké kombinace(jedna lahvička jeden druh ovoce). A může se to dělat i ze zmzrlého ovoce že ano? A používal ste někdo cukr hnědý, nebo jen obyč cukr?
Nějak se to tady nepohnulo, asi pečený čaj není to správný téma na diskuzi. Jo někoho pomluvit .. tojo. Pečený čaj je skvělý, vždy jsem byla uctěna na návštěvě. Receptík od Mischalky je asi univerzální. Taky zkusím. Hned jak budu vědět že funguje, podělím se tu s vámi. Jen se mi zdá 1kg cukru docela hodně. Koření krom skořice ještě hřebíček. Webík od kukki je skvěký
Reaguji na Ellamai: Kilo cukru dáváme na 4 kila ovoce, plus po upečení přilijeme půl flašky rumu, přivedeme k varu a hned plníme do sklenic. Kořeníme skořicí, badyánem a nezapomeneme na pár citronů i s kůrou
Jenom pozor na ten hřebíček a badyán, jednou mi ujela ruka a várka byla skoro na vyhození.,. Výsledný čaj nechutnal zrovna nejlíp, chuť ovoce byla uplně zazděná. Raději méně než více
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.