Snažím se vařit zdravě a přicházím na stále nové potraviny, zdravější alternativa.
Peču z celozrnné žitné a celozrnné pšeničné mouky, zkusila jsem různé recepty na sladké těsto, tedy koláče či buchty ale ať jsem se snažila přijít na to, kde může být problém, těsto se mi nikdy jako by uvnitř pořádně nedopeklo. Míchala jsem i mouku s klasickou moukou ale stále stejný efet, zkoušela jsem různé konzistence těsta, taky bez úspěchu. Buchta sice chuťově byla vždy dobrá ale ráda bych věděla, kde dělám chybu.
já jsem dělala banánovou bábovku z celozrné mouky a taky byla taková hodně vláčná. vždycky
problém ve špatné pečení nebude pekla jsem jí dlouho na nízké teplotě, máme skvělou troubu horkovzdušnou myslím nebo tak. Vše se krásně propeče, pekla jsem jí i stylem přikrytí celofánem. Ale stejně stále jako by nedopečená uvnitř. S teplotami pečení jsem si pohrála ale stejně to k ničemu nebylo.
Reaguji na Tulipan: a nemůže to být špatně vypracovaným těstem? Mně se to tak u chlebu stávalo. Vnitřek byl stále trochu jako slepený a nedopečený. Možná to chce těsto víc provzdušnit. Ale žádný odborník nejsem
No já dělala z celozrnné mouky palačinky a to se vůbec nedalo na té pánvi připravit. Je s tím docela problem, ale třeba těsto na pizzu s tím šlo v pohodě. Ono většinou na internetu v receptech celozrnnou mouku míchají ještě s normální. Asi se jí samotné moc nechce Ale taky by mě zajímalo jak na ni.
V nějakém pořadu o vaření jsem slyšela, že z celozrnné mouky se nedá péct, vždy se musí smíchat s normální moukou. Jelikož celozrnná je z celých zrn - i ze slupek, tak se tak dobře nespojí. Mám jeden zdravý recept, kdy se mi celozrnná mouka vždy upekla. Jinak peču spíš pro známé a ti na to moc nehledí, tak používám klasickou mouku. A třeba palačinky z celozrnné mouky byly chuťově moc dobré, ale jinak se rozpadaly a nedaly se obracet.
Reaguji na Rumvil:
Prosím o recept
Já se snažila těsto provzdušnit, našlehala jsem bílek a vmíchala lehce do těsta, šlehala jsem těsto, víc zpracovala, ale stejně to nepomohlo. Příjde mi, že těsto se skutečně dobře nespojí s ingrendiencemi, není jednotné.
Možná zkusit špaldové mouky a jiné náhrady zdravějších variant.
Ale je to škoda, že s tou celozrnnou se špatně pracuje
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.