arrow
profile_image
Anette001
od 24. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Zdravím všechny ,

chtěla bych mamce koupit parní hrnec Tefal VitaCuisine Compact. Chtěla bych se zeptat, jest-li ho některá máte doma a jak jste spokojené a také by mě zajímalo, jestli se v tomto hrnci dají uvařit i omáčky a polévky?

Četla jsem různé články ale nenašla jsem kloudnou, jasnou odpověď.

Mockrát děkuji všem za postřehy a rady.

arrow
Neprodává v Bazaru

64

Já ho mám a jsem s ním spokojená. Třeba maso je z něj úžasné (kromě vepřového, ale tam jsem spíš dala špatný čas a nechala jsem ho tam dlouho. Zkoušela jsem ho tam jen jednou, v podstatě ho stejně nejíme). A zelenina také skvělá. Jen si člověk musí vychytat tu dobu vaření. Co raději vařím normálně je rýže, ta mi v tomhle hrci přišla na moc dlouho. Omáčky jsem nezkoušela, ale asi proč ne. My omáčkoví nejsme, takže mne to nenapadlo, ale člověk musí zkoušet a zkoušet.

arrow
profile_image
Anette001
od 24. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na PíBí: A nevíš, jeslli se v tom dá vařit polévka? A tu omáčku by jsi tam dělala v čem? Dívala jsem se na fotografie a jak tam jsou takové ty černé misky mělké, tak to je asi málo hluboká na vaření polévky či omáčky?

arrow
Neprodává v Bazaru

64

Já tam právě omáčky a polévky nevařím. Ale mám k tomu i jednu hlubší nádobu na rýži, tak asi tam. Nevím. Já třeba u vývaru nemám ráda, když se jen nakrájí ta zelenina se kterou jsem vařila maso, přijde mi převařená a do polévky dávám jinou. Tu si třeba "předvařím" v páře a pak ji jen dám do vývaru. Ale to je taková moje úchylka. Jinak ta černá nádoba je z jedné strany hlubší a z druhé víc mělká. I tak by ale na polévku byla málo. Omáčku ještě tak... A myslíš normální omáčku zahuštěnou moukou? Mamka je na klasiku?

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji PíBí: Já třeba u vývaru nemám ráda, když se jen nakrájí ta zelenina se kterou jsem vařila maso, přijde mi převařená

OT, ale neodpustím si... kdybys vařila vývar jak máš, nikdy nebudeš mít zeleninu převařenou.
Vývar se "vaří" 4-8 hodin na nízkém stupni tak, že se nesmí vůbec přiblížit k varu, jen se tak za "tepla louhuje".

Jinak, abych nebyla úplně OT, tzv. parní hrnec je lepší než nic, ale parní vaření to tak docela není, protože nedochází k postupnému uvolňování páry...princip těchto hrnců je založen na pařáčku v kastrolu. Jediný rozdíl je v poněkud konfortnějším ovládání.
Za mě jsou to tedy spíš vyhozené peníze a raději bych zainvestovala parní troubu. Na druhou stranu pořád lepší něco než nic, že. I když... základem parního vaření je nedosolování, protože sůl potravin vynikne a pokud se dosoluje, tak je vlastně docela zbytečné vařit v páře, protože ten hlavní efekt je tím pádem k ničemu.

arrow
Neprodává v Bazaru

64

Reaguji na Veselka10: To je fakt, že nevařím vývar jak se má. Občas ho nechám "táhnout", ale většinou vařím jako ďas. Parní trouba je určitě lepší, ale na druhou stranu, zelenina nebo maso z parního hrnce má opravdu lepší chuť než ta vyvařená ve vodě. A není to jen můj dojem, ale třeba i mého muže, který tedy rozhodně žádnou reklamou ovlivněný není. Bezpečně ale pozná, kdy to vařím v páře (i když to nevidí a jen dostane jídlo na talíři), protože si vždycky pochvaluje, že "dneska je ta zelenina nějaká dobrá". Záleží na každém, já jsem s tím hrncem spokojená, ale asi záleží na tom, kdo co očekává...

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na PíBí: S tím já rozhodně souhlasím. Mám ráda parní vaření. Jen prostě můžu porovnat způsoby. Mám troubu kombinovanou s parní a samostatnou parní a také porovnání s těmito parními hrnci.
Takže rozhodně souhlasím s tím, že na páře je to vždy lepší. Jen prostě jestli se vaří v parním hrnci nebo na pařáčku prostě není rozdíl.
O tom že zvlášť zelenina je barevnější a chutnější vůbec nediskutuji.

arrow
Neprodává v Bazaru

64

Já vidím výhodu parního hrnce v tom, že můžu dělat víc jídel dohromady. Vím, že existují i hrnce na plotýnku s několika patry, s těmi tedy zkušenosti nemám, ale ten parní hrnce mi prostě přijde pohodlnější - přesně, jak jsi to psala ty v tom předešlém příspěvku. Také jsem měla možnost vařit v parní troubě a ta mi přišla nejlepší, ale je to velká investice... Tak se máš skvěle, že ji máš doma.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené