arrow
profile_image
Farmacy
od 22. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Chtěla bych se vás zeptat jestli nemátě někdo zkušenost s trvanlivostí tohoto dortu. Přítel má v pondělí narozeniny ale chystám se ho připravovat už zítra, protože v neděli nebudu mít dostatek času. Myslíte si, že by mohl vydržet do úterý, když je tam ten pařížský krém? Předpokládám, že s přítelem ten celý dort na posezení nesníme takže minimálně do úterý ho budem dojídat

arrow
profile_image
Rabbit Heart
od 19. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Pokud ho budeš mít v lednici, tak nevidím důvod, proč by nemohl vydržet do úterý (i dýl)

Zdravím,
pokud ho budete dělat doma (Dr.Oetker), je naopak lepší, když se jí druhý a další den. Já jsem jej dělala už počtvrté a neměl chybu ani po týdnu.

Pro vylepšení jsem mezi vrstvy pařížského krému nakrájela banány, polila hořkou polevou na dorty a nastrouhala hořkou čokoládu s pistáciemi nakonec. Do vychlazené šlehačky jsem dala ztužovač. Neměl chybu, moc každému chutnal. Jen malá rada. Při krájení si namočte nůž do horké vody, osušte a pak porcujte.

arrow
profile_image
Farmacy
od 22. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak to jsem ráda, měla jsem strach, že díky tomu krému se rychleji zkazí, moc děkuji za rady

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na Farmacy: Já ho většinou dělám čerstvý a když ho náhodou nesníme druhý den, tak v pohodě se dojíst dá i třetí, akorát vzhledově už není nic moc. Ta pařížská šlehačka navrchu je jakoby taková splihlá. Na chuť to vliv nemá. Když vím, že ho nestihnu udělat, tak si upeču korpus dřív, ale promažu a nazdobím šlehačkou až ten den.

arrow
profile_image
obulka
od 26. 5. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jsem cukrářka takže ti klidně můžu říct že vydrží. Je to ale šlehačka tak opravdu max 3 dny . Tak at se oslava vydaří

arrow
profile_image
Farmacy
od 22. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na obulka: Dobře, děkuji, snad bude chutnat

arrow
profile_image
Farmacy
od 22. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na obulka: Mohu se ještě zeptat? Někde jsem četla že by se ten pařížský krém měl dělat ze 40% šlehačky že jinak pak nestuhne a bude se roztékat, je to pravda, je opravdu nutná ta 40%?

arrow
Neprodává v Bazaru

Já ho dělám normálně z 31 nebo 33% v kelímku, krabičce a drží krásně. Do pařížské šlehačky dávám ztužovač, neroztéká se.

arrow
profile_image
Farmacy
od 22. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak děkuji já našla recept kdy se nejdřív svaří 40% šlehačka s čokoládou a nechá se to přes noc vyhladit a druhý den se studená vyšlehá do tuha ale bez stuhovače a prej by to mělo držet právě díky té 40% šlehačce a v komentářích jsem právě četla že když to zkoušeli z 30% šlehačkou tak se krém roztékal, doma mám pouze 30% tak právě nevim zda to s ní risknout nebo ne

arrow
Neprodává v Bazaru

Vůbec se neboj, já ho peču opravdu pravidelně ke každým narozeninám několikrát do roka a nikdy se nestalo, že by se roztekla. Dělám teda pařížskou šlehačku - svaříš 2 kelímky smetany (31 nebo 33%), 2 lžíce cukru a lžíce kaka, nebo můžeš dát rozpustit ledové kaštany. Nechat do druhého dne vychladnout a pak vyšlehat s 1 ztužovačem šlehačky. Drží to i bez něj, ale pro jistotu ho dávám. Hlavně pořádně vyšlehat do tuha. Kdybys chtěla dělat vyloženě krém, tak tam asi přidáš máslo. Ale to mi přijde zbytešně hutný, raději máme tu šlehačku. Tak ať se povede

arrow
profile_image
Farmacy
od 22. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Bresaryk: Dam tedy na tvou radu zkusím to s tou 30% přemýšlela jsem že neudělam ten klasický Pařížský dort kdy je té šlehačky moc, ale udělam vyšší korpus, ten rozříznu a potřu to tím krémem a celý dort poleju čokoládou. Přítel je milovníkem čokolády a nemá moc rád takové ty krémové a máslové krémy takže to chci potřít jen zlehka aby tam bylo max 1 cm spíš méně krému, myslíš že na to bude stačit jedna šlehačka nebo mam dát víc?

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na Farmacy: No já dělám klas. piškotový korpus ze 6ti vajec do takové té kulaté dortové formy, to pak taky rozříznu a promažu, ale pak to zdobím i na vrchu, udělám nějaké bobky, co mě zrovna napadne za ornamenty. Dělám to z dvou kelímků a je tam toho navrchu dost, děti to mají rádi. Pokud chceš jen na promazání, tak ti bude jeden kelímek stačit. Můžeš to promazat a když ti zbyde, tak namazat slabou vrstvu i navrch a pak to teprve polít čokoládou. Jinak ta šlehačka je právě docela lehká, stravitelná. Když děláš krém s máslem, tak je to dost sytý a sladký.

arrow
profile_image
Farmacy
od 22. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Bresaryk: Děkuji za rady, snad se to povede a bude chutnat

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na Farmacy: Tak co, povedlo se?

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené