Chtěla bych si doma vyrobit ovocný sypaný čaj (primárně chci "suchý", ne pečený do skleničky), a to nejlépe tak, abych si do hrníčku mohla rovnou nasypat několik lžiček a potom všechny kousky sníst. Proto mi nevyhovují kupované sypané čaje - ještě jsem nenarazila na žádný, kde by nebyla např. pomerančová kůra, kterou jíst nebudu.
Poradíte mi, z čeho takový čaj seskládat? Mám tu kousky kandovaného zázvoru, rozinky, sušené švestky, sušená jablka a sušené hrušky. Čím ho obarvit? Jaké přidat koření?
Něco takového jsem si přivezla ze Shanghaie, tedy už naporcované do malých pytlíčků, obsahovalo to m.j. i maličké růžičky, části květů měsíčku zahradního, kvítek chryzantémy (ale to jsem nejedla), šípek, kustovnici, kolečka zázvoru, lékořice, plátky datlí, kostičky ananasu, malé jahůdky, semínka lotosu, senny, taky části obalu betelového ořechu a také krystaly cukru (dalo by se nahradit rozbitými bonpary, hezky to vypadá.
Vypadá to takto: Hangzhou Yijiangnan Tea Industry
pomiešaj všetko, čo máš,fabivo nereba, lebo čaj sa ofarbí od ovocia a ako korenie použi v kombinácii badyán,škoricu, hrebíček.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.