Cituji PardGalen: celé mléko
tak tak, někde jsem se dočetla, že dospělí lidé by vůbec mléko pít neměli, ubývají jim prý enzymy pro štěpení mléka. Otázka je, nakolik to platí pro dnešní mléko nemléko (těžko srovnávat to, co se prodává dneska vydává za mléko s poctivým domácím mlékem).
Máte někdo zkušenost s tím, že samotné vločky po ránu snižují tlak? Já mám nízký, tak musím aspoň trochu sladit...
Pravdou je, že když si ovesnou kaši dělám jen s vodou,bez mléka tak mi připadá rychleji a lépe stravitelnější..cítím se po ní více "light" Dnes jsem si ji tedy připravila jen s vodou, do ní pár ořechů a ovoce a je mi po ní fajn.
Cituji PardGalen: Vločky s mlékem, jsou prostě poněkud kontroverzní, stejně jako celé mléko, každopádně krevní skupina B by s tím mít problém nemusela.
Přesně. Asi rok zpátky mi diagnostikovali podrážděná střeva - z pšeničné mouky. Doporučili mi mléčnou dietu, ale předem mi brali krev a zjišťovali, zda nejsem alergik na mléko a mimo jiné taky jaká jsem krevní skupina. Skupině B opravdu mléko nevadí, jsem toho příkladem. Po pečivu mě nadýmá a bývámi těžko. Je třeba vyzkoušet. S ovesnými vločkami s mlékem nemám problém. Takže zkráceně řečeno, zkoušejte.
Pollinko
Jo, pšeničná mouka, bývá pro skupinu B problém. Naštěstí oves mohou, tedy i vločky.
Holky,když mluvíte o vločkách,tak slintám,zvlášť ty s čokoládkou,to je mňamka,já si dělám kaši se skořic.cukrem a oříšky,ale to je spíš do diskuze o oves.kaši.
Ale vločky já používám do všeho-jako zahušťovadlo do polívky,do muffinků a buchet a taky z nich dělám vynikající placičky ala bramboráky,nacpu do toho zeleninu,nebo uzeninu,ale to nuž není moc zdravý,ale ta chuť
já mám ráda ovesné vločky se sušeným ovocem (ale ovoce samozřejmě s mírou). vločky smíchám s bílým jogurtem a ještě si k tomu dám čerstvé ovoce...dobré ke snídani
Já třeba zobu ovesné vločky uplně samotné bez ořechů, čokolády a pod. I bez vody nebo mléka ale četla jsme že je v nich hodně tuku i když mají vysokou výživovou hodnotu tak nevím jestli je jíst nebo ne když chci zhubnout?
Vločky přírodní bez cukru rozhodně ano, já je zbožňuji tedy, jím denně s čerstvým ovocem než utíkám do školy, nikdy nevynechám
Mám dotaz - jak se vločky připravují ? Koupila sem je v dobré víře namočila na noc a dál ? Dala do jogurtu a hnus Jaký je postup ?? Neumím to prostě připravit...
Ale jsou dost ,, tuhé,, to se musí blbě jíst... ?
A co Špalda ? Burizony ze špaldy ? To je taky přijatelné ? Díky za info...
Měl někdo ty drahé vločky Jordans? Zajímalo by mě, jaký je v nich rozdíl oproti těm levnějším, že by jen značka?
Jak je to tedy s těmi vločkami? Jsou vhodné při dietě nebo ne? Narazila jsem zde na názory, že vločky pouze dopoledne - mám v tom zmatek v článku, viz zde: http://www.fithall.cz/rest/magazin/2963-01-Diety/1 141-chybydieta.html v bodě číslo 7 se vločky doporučují i k večeři - tak a teď jsem z toho už úplně jelen
Já jím vločky s jogurtem a ovocem prakticky každé ráno a zhubnout se mi podařilo.
Ale opravdu bych je jedla jen dopoledne.
Reaguji na Brokolička: Já právě taky v podstatě každý den ke snídani, ale mám také ráda třeba polévku z vloček, tak se někdy bojím, aby nebylo převločkováno
Vločky jsou ideální na snídani i hubnutí. Jsou zdrojem polysacharidů- ,,pomalých'' cukrů. Tělo ráno potřebuje nastartovat a získat energii, nejlépe tu, která je uvolňována a trávena postupně. Ovoce proto není ideální (kdyby sis ho dala samotné), obsahuje jednoduché cukry. Proto se k němu na svačinu většinou přidává jogurt
Určitě bych se jich nebála. Spíš pozor na používání např. kombinace mléka, třtinového cukru a ještě třeba sušeného ovoce. Při udržování klidně, na hubnutí nedoporučuji
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.