Ahojky, myslíte si, že je velký problém,když se mi cestou z nákupu rozmrazilo zmražené filé tresky a já ho dám znovu do mrazáku a tepelně zpracuji následující den? Na obalu je napsáno, že se nemá opět zmrazovat. Nevím ale proč, mohly by se pomnožit nějaké mikroorganismy? Nerada bych, aby nám bylo špatně, ale je mi líto ho vyhazovat. Máte někdo zkušenost?
klid, ono to s tím opětovným zmrazováním není tak nebezpečné, prostě se pak musí pořádně tepelně upravit a počítat s tím, že to trochu víc zhadrovatí
větší problém je to u mletého masa, ale pokud to nebylo hodiny a hodiny na teple, tak se toho moc stát nemůže
Pokud ji chceš zítra připravit, tak bych to jen hodila do lednice, aspoň se pomalu rozmrazí. Jinak kdybys ji opravdu chtěla znovu mrazit, tak se s tím nic nestane, kromě toho, že z toho bude bláto, až to vytáhneš. Znovu tam totiž zmrzne voda, ty větší krystalky naruší maso. I když kolikrát jsem si něco přemraženého donesla už z obchodu...
včera zrovna řešili v Teorii velkého třesku ale už si úplně nepamatuju co Šeldn říkal něco s krystalkama
OK, děkuju, ryba byla v pořádku, jen chuťově méně výraznější, špatně nám nebylo Škoda, že jsem neciděla Sheldonovo vědecké vysvětlení
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.