arrow
profile_image
netík
od 1. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Používáte olivový olej na tepelné úpravy? Pominu teď chuť - je to zdravé nebo je to uplně jedno (ve srovnání se slunečnicovým) - máme Extra Virgin, ale ten do studené kuchyně - pak máme Olivový olej, který je jak na studenou tak teplou kuchyni (je to olivový olej z pokrutin = získaní při tvorbě olivového oleje - takže dá se říci, že zbytky ).

arrow
profile_image
Bajucha
od 18. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já ho používám i do teplé, dneska jsem na něm dělala maso. Slunečnicový máme sice taky, ale ten moc nepoužívám, maximálně na vymazání plechu pod buchty. Podle mě je to zdravější než slunečnicový i přes tu tepelnou úpravu.

Tenhle nesmrdí ani jako teplý ale řízky na něm nesmažím.

...

Nejlepší jsou olivové oleje carapelli, je v nich nejméně kyselin. Jinak olivový olej má vyšší teplotu a dobu, kdy se přepálí, takže na smažení je určitě zdravější, neb slunečnicovej se přepálí dost rychle a pak to už moc nezávadný není. Jinak mi třeba běžně také děláme věci na sádle, je to taky lepší a zdravější než slunečnicovej olej a třeba do guláše i na chuť je to lepší.

arrow
profile_image
dipendenza
od 7. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

100%
22    0
Číst hodnocení

VIP

Tady je výborný článek, který ti vše osvětlí: http://www.vinaextra.cz/extra-virolivoil/

Na olivovém oleji smažím vše. Je skvělý hlavně na cukety a lilek.

arrow
profile_image
noye
od 2. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

tak kup rafinovaný olivový olej a můžeš na něm smažit ..je žlutší, většinou v plastové litrovce..na virginu bych rozhodně nesmažila..protože tam probíhají reakce,které nejsou žádoucí..tuk vhodný na smažení by měl projít rafinací

arrow
profile_image
netík
od 1. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

To já smažím na tom co jsem popisovala v úvodu - výlisek - slunečnicový olej se tu nevyskytuje - řízky dělám v troubě a když jsou přírodní tak na tomhle olivovém oleji (z pokrutin).
Bramboráky apod. nejíme - no vůbec co je mastné ne-e a když dělám palačinky apod. tak na másle a nebo na ničem, protože máme super pánev a na ní se nepřichytí vůbec nic.
Hranolky apod. taky v troubě.

arrow
profile_image
Carelesscat
od 18. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Adka: Na olivovém oleji smažím vše. Je skvělý hlavně na cukety a lilek.

Cituji dipendenza: Tady je výborný článek, který ti vše osvětlí: http://www.vinaextra.cz/extra-virolivoil/

Souhlas. Také používám oliváč ne vše, vlastně ani jiný olej doma nemáme.

arrow
profile_image
Anetkaa
od 27. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

já na oliváči smažím všechno včetně palačinek atd

Já mám extra virgine a používám ho taky na všechno.Nevím teda jak by chutnaly třeba řízky smažený na něm,ale pokud jenom něco restuju tak ho normálně používám.V Itálii ho taky používají na všechno,že je určen jen pro studenou kuchyni je blud

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

všechno dělám s olivovým i peču buchty

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na netík: Kupuji olivový olej extra panenský a používám ho jak na studenou tak i tepelnou úpravu.
Pokud dělám třeba řízky apod., tak ho míchám se sádlem...řízky mají úžasnou chuť.
Slunečnicový olej téměř vůbec nepoužívám. Naposledy jsem ho tedy použila na smažený květák, protože mi bylo líto vyhodit takové množství oliváče se sádlem. Do bábovek apod. používám heru, samotnou nebo v kombinaci s olivovým olejem.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené