Ahoj holky,
miluji nudle na čínský způsob. Ale raději si je připravuji doma. Dělám klasicky rýžové nudle, kuřecí masíčko, mrkev, pórek, sójová omáčka. Ale je to celkem suché.
Jak si děláte vy nudle doma? Uvítám nějakou novinky pro obměnu a i radu jak nudle udělat „vlhčí“.
Reaguji na Gogelka17:
Tak si tu sojovku rozmíchej s vodou a pak to tam nalej, ať to nemáš tolik suchý.
já je dělám tak, že na pánvi osmahnu kuřecí maso na malé kousíčky, přidám pytlík čínské zeleniny od nowaca, podliju vodou (jen tak naspod pánve), nechám dusit zeleninu na skus, ochutím..sojovku, worcester, ústřicovou omáčku, trošku grill koření a malinko chilli. zahustím lžící solamylu, který rozpustím v trošce vody. smíchám s nudlema, je to fakt dobrý a suchý to není
abys to neměla suché, tak zkus udělat sojovou omáčku, kterou dělám, když dělám čínu a je super - Omáčka:1 lžíce octu, 200 ml studené vody, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky cukru krupice, 2 lžičky solamylu - pak ochutnáš a popřípadě dochutíš solí, pepřem..
První osmaž okořeněné maso obalené v solamylu (bude pak krásně šťavnaté), pak maso vyndej a na tuku z masa osmaž zeleninu, až bude hotová vrať k zelenině maso, v hrnku si smíchej suroviny na omáčku a nalij to k masu se zeleninou..chvilku povař, až omáčka dostatečně zhoustne - tak po třech minutách, (pokud bude moc hustá přidej vodu, pokud moc řídká přidej ještě solamyl) přidej nudle..
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.