arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Z principu by nejlepší měly být pravé kaše přímo z obilovin - špalda, oves, rýže... jsou nejméně upravované a tělu dodají rozhodně více látek než instantní výrobky (vlastně i obyčejné ovesné vločky jsou už upravený oves...). Je tam ale složitější příprava, dlouho se vaří, takže je ideální připravit si je večer předem.
Z těchto druhů mám nejraději jáhly a jáhlovou kaši - 3x spařím vroucí vodou kvůli odstranění hořkosti, zaliji mlékem tak, aby byly jáhly ponořené a vařím do měkka. Kaši si připravím na dvě snídaně a je výborná, samozřejmě se dá dle libosti dochutit

arrow
profile_image
Belgarion
od 26. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji angor: Já dělám z ovesných vloček - povařím s mlékem a rozinkami nebo sušenými švestkami, mňam. Ale kaše je ke svačině, ne k snídani.


Cituji Pučmeloun: Proč? Vždy jsem tedy četla opak.

Taky bych úplně nesouhlasila s tím, že je spíše ke svačině - chybí bílkoviny (já dělám bez mléka, ale i kdyby se dělala s mlékem, množství bílkovin je malé), pro snídani je podle mě (s ovocem a oříšky), ideální. Ke svačině (dopo i odpolední) bych spíš volila jogurt, tvaroh.

arrow
profile_image
Pučmeloun
od 20. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Belgarion: přesně
Navíc je na svačinu většinou přiliš vydatná (když si dá člověk 40-50g vloček a k tomu nějaké ovoce apod.)

arrow
profile_image
Janulka89 mojeid
od 5. 10. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Vyborná je i rýžová kaše nebo kukuřičná Mišutka. Vařím je se sojovým nebo rýžovým mlékem, po uvaření přidám třeba nastrouhané jablko, mletou skořici a kapku javorového sirupu a mňamka je na světě

Ja si robím kašu z ovsených otrub a chutí výborne, pridám do nej umele sladidlo a škoricu a je vynikajúca

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené