Z principu by nejlepší měly být pravé kaše přímo z obilovin - špalda, oves, rýže... jsou nejméně upravované a tělu dodají rozhodně více látek než instantní výrobky (vlastně i obyčejné ovesné vločky jsou už upravený oves...). Je tam ale složitější příprava, dlouho se vaří, takže je ideální připravit si je večer předem.
Z těchto druhů mám nejraději jáhly a jáhlovou kaši - 3x spařím vroucí vodou kvůli odstranění hořkosti, zaliji mlékem tak, aby byly jáhly ponořené a vařím do měkka. Kaši si připravím na dvě snídaně a je výborná, samozřejmě se dá dle libosti dochutit
Cituji angor: Já dělám z ovesných vloček - povařím s mlékem a rozinkami nebo sušenými švestkami, mňam. Ale kaše je ke svačině, ne k snídani.
Cituji Pučmeloun: Proč? Vždy jsem tedy četla opak.
Taky bych úplně nesouhlasila s tím, že je spíše ke svačině - chybí bílkoviny (já dělám bez mléka, ale i kdyby se dělala s mlékem, množství bílkovin je malé), pro snídani je podle mě (s ovocem a oříšky), ideální. Ke svačině (dopo i odpolední) bych spíš volila jogurt, tvaroh.
Reaguji na Belgarion: přesně
Navíc je na svačinu většinou přiliš vydatná (když si dá člověk 40-50g vloček a k tomu nějaké ovoce apod.)
Vyborná je i rýžová kaše nebo kukuřičná Mišutka. Vařím je se sojovým nebo rýžovým mlékem, po uvaření přidám třeba nastrouhané jablko, mletou skořici a kapku javorového sirupu a mňamka je na světě
Ja si robím kašu z ovsených otrub a chutí výborne, pridám do nej umele sladidlo a škoricu a je vynikajúca
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.