Cituji hašlerka: ve slupce, pořádně umýt, nakrájet na čtvrtky nebo osminky, dát na plech s olejem, promíchat se solí a rozmarýnem a vrazit do trouby, až na ten plech, co je pak nutné odmočit,
Mě taky vařit nebaví, a proto mám hodně vychytávek a tohle je jedna z nich: když peču v troubě (ať už to jsou ty brambory, nebo třeba karbenátky, holandské řízky, sekaná, špízy) pod všechno dávám pečící papír. To se vaří a hlavně jak jednoduché je umývání. Zmačkám papír a vyhodím a plech je téměř čistý, maximálně lehce mastný. Holky vyzkoušejte.
Se nám to tady dost zaměřuje na pečicí papír, tak já tedy slibuju, že ho zkusím vzít v případě amerických brambor na milost.
A jaké máte ještě vychytávky, aby bylo vaření co nejjednoduší?
Sakra baví vůbec někoho vařit?Já bych vařila pořád člověk když najde různé vychytávky atd tak je vaření rychlé a snadné moji pomocníci-vařič rýže,elektrický gril,parní hrnec,pekárnička )
Cituji Danda28: Sakra baví vůbec někoho vařit?
Vždyť je nás tu jako šafránu, co se přiznáme k tomu, že nás vaření moc nebere... Mně na tom vadí ta každodenní rutina, to neustálé vymýšlení, co zas uvařit. Když se dožaduji nějaké inspirace, obvykle se mi dostane odpovědi, že je to jedno... a pak mě trochu otravuje, že je to jedna z mála lidských činností, po které opravdu nic nezůstane... (ehm, neberete to prosím doslova!).
Hlásím se do klubu, ani mě moc vaření nebaví, naštěstí to dcera po mě nezdědila, ta vaří i peče ráda. Mám ráda rychlá jídla, se kterými se nemusím moc patlat, ale výsledný efekt je velký, takové to "za málo peněz hodně muziky". Oblíbila jsem si pomocníky, kteří vaří za mě - domácí pekárna, parní hrnec, gril... ráda zapékám všechno možné, dělám různé rychlovky na pánvi nebo různé vychytávky, jako třeba kuřecí roládu bez rolování apod. A pečící papír je můj věrný kamarád
Cituji Maaya: kuřecí roládu bez rolování
Tak to mi prozraď, prosím... To vypadá slibně!
Cituji hašlerka: to neustálé vymýšlení, co zas uvařit. Když se dožaduji nějaké inspirace, obvykle se mi dostane odpovědi, že je to jedno...
já brozdám na netíku a ty isnpirace mám tolik,že denně je pořád něco jiného. mě stačí když mi rodinka řekne třeba dnes kuřecí a rýže a dál je to na mě) nebo když neřeknou tak hazím do placu co bych udělala vždy se něco vybere.
kuřecí roládu bez rolování
... co třeba tohle? Forma na mufíny, rozklepané plátky kuřecího masa, náplň dle libosti, navrchu majonéza /moc nevím proč, ale asi tomu dodá i chuť/
http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,92424521,93595 378,0,2.html?v=2
stanikowa
Formu na mufíny sice nemám, ale vychytávka to je moc dobrá. Asi se porozhlédnu. Ta majonéza je tam zřejmě místo tuku, aby se to nepeklo na sucho, a chuti to také prospěje. Díky.
stanikowa
Skvělý nápad, určitě vyzkouším. Na podobném principu je i ta roláda bez rolování, peče se v srnčím hřbetu. Jednoduché, rychlé, chutné a pěkné i pro oko
Maaya
Srnčí hřbet by tu měl být, tak bych řekla, že mám na zítra o inspiraci postaráno!
Cituji hašlerka: edna z mála lidských činností, po které opravdu nic nezůstane..
Hašlerko,
tady s Tebou vůbec nesouhlasím! Podle mně je to jedna z nejzáslužnějších činností, které se vždycky setkají s povděkem a je to nesmírně smysluplné. Naopak trpím "nutkavým vařením", abych se vyhla pocitem marnosti. Tak jen do díla!
M.
Děkuji... Mažu pro aspirin!
Vaření mě kdysy taky nebavilo,to když jsem bydllela s rodiči a vařila mamka.Pak jsem se musela naučit vařit a taky mě to moc nebralo.Chyběla mě fantasie.Teď vařím ráda,mám svá oblíbená jídla,někdy vaří taky manžel a to pak teprve slintám.Dokáže jídlo báječně ochutit.Chlapi asi mají lepší chutě.Jsem omáčková takže moje oblíbené jídlo je:rajská omáčka,ochucená upečená sekaná,kolínka.mńam!Zato nemám vůbec fantasii co se týká zeleninových salátů.
Tak mě vařit vesměs baví a neřekla bych, že po něm nic nezůstane, koukat na spokojené a olizující se strávníky se k nezaplacení....
Ale někdy toho mám plný kecky, sem zvědavá, až budu mít vlastní rodinu, Vařit pro mě samu, to není ono a pro celou rodinu zas přináší plno omezení - ten nejí to, ten zas to, no prostě opruz někdy a musí se točit ty samý jídla dokola a to já ráda experimentuju....
Co se týče pečícího papíru, tak razím zásadu, že na peč. papíru, alobalu a potravinové folii nikdy nešetřit...kolikrát jsme měli nějký nejlevnější z makra a na vyhození, trhalo se to.....
Co mě napadá z osvědčených jednoduchých rychlovek: velmi dobrá a rychlá je smažená kari rýže. Já ji vařím v mikrovlnce, do toho přidám nakrájenou cibulku a mraženou zeleninu, sůl a cca 2 lžičky kari. Pak hotové šoupnout na pánev a na troše oleje tak 5 min za stálýho míchání pěkně osmahnout....vznikne neokoukaná rýže, masožravci stačí přidat kousky masa osmahnutýho na prudko....
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.