Ahoj, ráda bych nahradila kupované uzeniny něčím domácím, o čem vím odkud pochází a co si vlastně dávám na chleba. Dnes jsem se z poměrně spolehlivého zdroje doslechla, z čeho v současné době vyrábí uzeniny Kostelecké uzeniny a je mi z toho dost šoufl. Proto prosím, o nápady jak nahrazujete uzeniny vy, např. domácí masové výrobky či ruzné pomazánky apod.
Předem děkuji
Já peču různé masové rolády,také pomelu doma maso a udělám sekanou nebo si můžeš pořídit šunkovar a vařit domácí šunku.Též jsou recepty na různé masové směsi,které se dávají do tlačenkových střev a uvaří.Nebo domácí tlačenka.Pokud jsi myslela nahradit uzeninu domácím masovým výrobkem tak možností je hodně .
uzeniny nikdy nebudou žádná sláva ve složení, pokud si je neuděláš doma...Já třeba uzeniny typu párky klobásy a salámy z obchodu vůbec nejim, to musí bejt hroznej humus...Nebo třeba mletý maso, když si vezmu že mletý hovězí 0,5 kg vyjde na 60 Kča normální 0,5 kg hovezího vyjde min. na 100 Kč, tak nechtěj pomyslet co do toho musej dávat..Jinak na ty uzeniny zkus Farmářské trhy, viděla jsem i recepty třeba na domácí šunku a tak složitý to nebylo...
Já salámy a párky ničím nenahradila, prostě jsem je vyřadila. Je tolik možností - sýry, zelenina, pomazánky. Uzeniny jsou nejmíň kvalitní maso, spousta tuku a soli. Proč se tím spát.. To samé paštiky a konzervy. Fujtajbl
koukám na složení a když můžu jdu k osvědčenému řezníkovi. Myslím že není nutné to nějak zásadně dramatizovat
Reaguji na quititek: Nějak nechápu tu histerii, která se poslední léta kolem toho vytvořila. Holky přece nejíte uzeniny a podobné výrobky denně a po kilech, aby vám to ublížilo a když už nevíte, z čeho ten daný výrobek je není přece problém se zeptat. Nekupujte uzeniny v marketech ale přímo v řeznictví, tam ví co prodávají a je tam větší jistota, že uzeniny budou čerstvé.
Já už jím maximálně kvalitní krůtí šunku, u které vím, z čeho je vyrobená. Nic jiného bych nesnědla. Salámy a paštiky bych do pusy v životě nedala, ble.
Pokud nakupujete šunky apod. výrobky v zataveném stavu v supermarketech, kde vás po otevření čeká oslizlé překvapení, pak chápu vaše reakce typu, že byste to do pusy nedaly apod. Uzeniny se však dají sehnat i kvalitní, stačí se jen zeptat. V řeznictví u nás ve městě třeba kupuji každý týden šunku s 80% masa.
Pokud si chceš uzeniny dělat doma, pak se dá najít plno receptů na internetu.
Cituji kobitka: Nějak nechápu tu histerii, která se poslední léta kolem toho vytvořila. Holky přece nejíte uzeniny a podobné výrobky denně a po kilech, aby vám to ublížilo
mě ani tak nejde o to, aby mi to ublížilo, ale o to co do toho všechno semelou...
Dnes se dají koupit i produkty přímo od farmářů, popř. biofarmářů, člověk už nemusí ani do řeznictví, ale k výrobci, a musím říci, že rozdíl v chuti je markantní. Rozhodně ve prospěch farmáře.
Ostatně uzeniny nemusejí zrovna přímo škodit, ale často obsahují koktejly éček a ty na člověka citlivého mohou zapůsobit i v pidi množství - bolest hlavy, nevolnost atd.
tady takový malý extrémek, ale ne ojedinělý
http://www.chemievjidle.cz/sunka/toustovy-narez
...nám uzeniny nesmí už několik let do baráku, když chci na chleba něco "jako" salám tak si nechám nakrájet uzenou kotletu bez kosti, nejlíp si jí koupím na farmářských trzích a krájíme si kolik sníme. Jíme hodně sýry, hlavně od Holanďanů zase z farmářských trhů, dokonce už mám adresu na jednu firmičku, která dělá goudu a přiveze objednávku až domů. Včera jsem hodila do robota máslo, uzenou rybičku a kousek cibule a je z toho prima pomazánka. Podobně zpracovávám třeba upečené maso co se nesní při obědě. Salámy nebo párky bych nesnědla, taky vím od známé co dávají do salámů za barviva a konzervanty, kvanta soli fuj. Mám známou co z lenosti kupuje k večeři párky nebo jezdí s kastrůkama do hospody pro jídlo. Chuděra si myslí jak tam vaří jako doma Hrozný, přitom uvařit si doma je nejen levnější, ale ještě víte co jíte. Ty umělý omáčky a dochucovadla typu vegeta jsou pak příčinou mnoha nemocí a zrovna na té známe je vidět, jak bez make upu nemůže ven, nechápe proč má nečistou pleť, že se tělo brání jedům....to na jakém místě jsme v rakovině střev taky není samo sebou.
ten odkaz co sem dala drazule je nářez, úplně vidím jak si někdo podobné svinstvo dá mezi toustíky spolu s kečupem, který kolem rajčat ani neběžel a nedej bůh tímhle krmit děti...nechápu, že to SPI nechá na pultech.
Mio, v jiném tématu píšeš, že za jídlo a pití utratíš 600 měsíčně, tzn. 20,- Kč denně - pominu fakt, že je to nesmysl a budu se chvilku tvářit, že ti to věřím - za 20,- Kč denně samozřejmě uzeniny ničím kvalitním nenahradíš, protože si za to koupíš asi tak 10 dkg juniora (plus třeba dva rohlíky, na který ten junior dáš, a možná ještě jedno rajče navrch )
Cituji quititek: koukám na složení a když můžu jdu k osvědčenému řezníkovi. Myslím že není nutné to nějak zásadně dramatizovat
přesně tak, a nekupuju nic pod 80% masa (což se dá koupit i v marketech)
Cituji kobitka: Nějak nechápu tu histerii, která se poslední léta kolem toho vytvořila.
to taky nechápu, zvlášť, když třeba mléko nebo jogurty, které do sebe spousta lidí tlačí opravdu denně, jsou z hlediska složení mnohem horší a rakovinotvornější než průměrná šunka
Cituji Jully: to taky nechápu, zvlášť, když třeba mléko nebo jogurty, které do sebe spousta lidí tlačí opravdu denně, jsou z hlediska složení mnohem horší a rakovinotvornější než průměrná šunka
Cituji Jully: Mio, v jiném tématu píšeš, že za jídlo a pití utratíš 600 měsíčně, tzn. 20,- Kč denně - pominu fakt, že je to nesmysl a budu se chvilku tvářit, že ti to věřím - za 20,- Kč denně samozřejmě uzeniny ničím kvalitním nenahradíš, protože si za to koupíš asi tak 10 dkg juniora (plus třeba dva rohlíky, na který ten junior dáš, a možná ještě jedno rajče navrch )
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.