arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Ahoj, byla bych ráda, kdyby někdo přidal recept na opravdu nadýchaný mrkvový dort. Ty, které jsem zatím zkoušela byly vždy celkem těžké a hutné. Kupuji si v pekařství mrkváč, který je jako obláček, celkem vysoký a nadýchaný. Děkuji za inspiraci!

arrow
profile_image
Jully
od 14. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

já myslím, že je to tím, že v pekařství ho mají pěkně šizený a mrkve tam moc není - domácí bude vždycky hutný, protože je poctivý, to je právě moc dobře

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Reaguji na Jully: Také mě to napadlo. Ale mě to prostě chutná víc, než "poctivý" s kopcem mrkve. Na té receptuře něco bude, je opravdu moc dobrý, navíc plný vlašáků, tak si nemyslím, že by to šidili naschvál

Příští týden se chystám na tenhle
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=47660
Ale zatím teda nemám vyzkoušeno.
Já občas dělám doma mrkvové řezy: 150 gr cukru třít se 3 žloutky do pěny, přidávat po lžících celkem 5 lžic oleje a 5 lžic teplé vody až vznikne hodně našlehaná pěna, do pěny vmíchat 250 gr najemno nastrouhané mrkve, 250 gr polohr. mouky s 1 lžičkou prdopeče a nakonec hustý sníh ze 3 bílků. Dávám na koláčový plech a péct na 180°c asi půl hodiny. Po vychladnutí polévám citrónovou polevou (moučkový cukr s citronovuo šťánou a trošku rumu.) Ten koláč je takový lehčí, ale jako peřinka určitě ne.
Asi to není to samé co si kupouješ v pekárně. málokdy se to podobá kupovaným výrobkům. Protože doma to není ošizené. A hlavně pokud je to hodně nadýchyné, moc té mrkve tam nebude, spíš to budou mít dobarvené barvivem, mrkev je dost vlhká a zatěžuje těsto.

arrow
profile_image
Didli
od 8. 5. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Jully:
přesně tak.

Mrkvový dort není nadýchaný, ale hutný. Stačí ho malý kousek a člověk má dost. Jestli to spíš nebudou mít něco na způsob perníku s ořechy a troškou mrkve.

Jinak já mám vyzkoušený tento:
http://www.apetitonline.cz/recepty/5773-carrot-cak e-mrkvovy-dort.html
a je výborný, brzo se na něj zase chystám.

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Reaguji na sartre: Zkouším! Ten od tebe, vypadá to celkem dobře Děkuji a dám vědět, jak to dopadlo.

arrow
profile_image
HanLiu
od 8. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já zkusím ten recept najít, měla jsem ho v záložkách, ale na jiném PC. Byl téměř bez mouky a dávalo se tam asi 5 bílků-takže nadýchaný byl

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Tak upečeno! Je tak z 80% stejný, jako z pekařství Možná bych přidala 1 vajíčko a méně mouky..ale nevím, jak by to dopadlo. A možná 180g cukru (já dala jen 120g) a cukrovou polevu. Takže úspěch, děkuji za recept! Jinak jsem ještě přidala hrst vlašáků a lžičku skořice.

Cituji darig: přidala 1 vajíčko a méně mouky

To by jsi podle mne měla potom moc vlhké a nevyběhlo by. Skořice je dobrý nápad, mrkev doma mám, tak ho asi zítra upeču. Dlouho jsme ho nedělala.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené