Ahojte, chci se zeptat na váš názor. Kupuji si směs na domací chleba do domácí pekárny - na obale je napsáno, že po otevření sáčku spotřebovat směs do 14 dnů... ale nechápu co se tam může zkazit. Přijde mi líto, když nevyužiji druhou půlku směsi do 14-ti dní ji vyhodit. Jak dlouho necháváte načatou směs ?
No já osobně bych ji použila i po datu, já málokdy něco vyhodím. Zvlášť, když je to "suché", tak si nemyslím, že by se to hned po datu trvanl. zkazilo. Jinak pamatuju si, že jsme jednou pekli z 3 roky prošlé směsi a chléb byl dobrý Spíš si myslím, že je to třeba po rozbalení náchylnější k plísni (nebo pokud je celozrnná, tak by mohly semena/zrna žluknout), proto bych to skladovala v uzavřené nádobě nebo pytlíku a zagumičkovat, aby k tomu nešla vlhkost.
tak já jsem jednou zapomněla, že mám ješta půlku směsy ve skříňce, zjistila jsem to možná po půl roce ale bylo mi líto to vyhodit, tak jsem si řekla, že to zkusím a nic tomu nebylo
Tomu nic nebude,já mám i mouku doma otevřenou delší dobu a je pořád dobrá. Suché směsi jsou na tohle fajn.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.