Já o ničem neslyšela, takže ji jím normálně.. až bude někdo z blízkých mít nějaké problémy, tak možná zpestřím, jinak budu v klidu
Já trochu strach mám, takže čerstvou zeleninu opravdu důkladně omývám. A nejím ji tolik jako obvykle a okurky vůbec . Radši si teď dávám zmraženou a nebo třeba sterilovanou.
Pořádně si je umýt a normálně jím. To by potom člověk nemohl jíst nic. Po Twisteru z KFC také jedna slečna Australanka ochrnula a to jen proto, že nějakému z pracovníkům spadlo kuře na zem. Takže, jestli nechce zemřít hlady, nesmíte si to tak připouštět.
Cituji m0a0d0a: Navíc den bez zeleniny a hlavně sherry rajčátek si nedovedu představit
Já právě taky neee
Teď jsem si přečetla tu zprávu a okurky si už asi nedám. Ale toho zbytku se vzdát nedokážu..
Nemam. Ráno když jsem byla v obchodě viděla jsem okurku pohozenou těsně před pokladnou na nějakejch sušenkách a tak.. a pak hned na to chlapa co měl ve vozejku jen okurku. Zvláštní
Já tyhle "hororové" zprávy moc vážně neberu - když si člověk ovoce a zeleninu neumyje, může z toho dostat nejen tenhle virový krvácivý průjem, ale i spoustu jiných, běžnějších nemocí. To samé, když v minulosti bylo x jiných nemocí zvířat - taky jsem kvůli tomu nepřestala jíst kuřecí maso... Myslím, že je potřeba obecná opatrnost pořád, nejen v případě, že o tom začnou hlásit média.
Včera v Bille okurky neměli. Normálně mívaj, takže monžná byly za španělska, tak je radši vyhodili. CHtěla jsem tsatziki, nebylo z čeho.
Reaguji na Quakee: Říkali že řetězce okurky stahujou z prodeje kvůli té viróze nebo co to je. Ale dneska jsem je viděla i v akci, takže nevím no
Pro mě je zelená okurka jedna z mála zelenin, kterou bych nesnědla ani za zlatý prase, protože mi vůbec nechutná, snesu ji jen v okur. salátu a i ten mi stačí jednou za dva roky. Ale i kdybych okurky jedla, tak je jím dál a nebála bych se. Spíš by měli zveřejnit, co to bylo za lidi, těch 8, kteří na následky průjmů zemřeli. Normální člověk přece po průjmu neumře, takže není důvod k obavám ne? Vsadím se, že byli buď staří nebo s oslabenou imunitou apod., takže pochybuju, že hrozí nějaké vážné nebezpečí.
Reaguji na gumidek: Tak to bylo i s prasečí chřipkou. Strašili, strašili a 90% lidí co umřelo bylo buď v pokročilém věku, nebo měly už nějáké jiné zdravotní komplikace a tělo to už prostě nezvládlo. Myslím, že zdravý člověk se nemá čeho bát.
Cituji gumidek: Normální člověk přece po průjmu neumře, takže není důvod k obavám ne?
On to totiž není klasický průjem. Komplikací může být selhání ledvin, což by mohl být ten důvod...
Všechny tyhle pseudochřipky jsou uměle vytvořené...a ještě se to dramatizuje, aby se vyvinula panika...
Ne, opravdu se nebojím jíst zeleninu... Bydlím v Mexiku, odkud se rozšířila prasečí chřipka...a věř tomu že když tehdy ta panika vypukla, tak žádný masový vymírání lidí tady nebylo a není
Jím maso, i zeleninu a žiju
Cituji gumidek: Normální člověk přece po průjmu neumře, takže není důvod k obavám ne?
tohle není normální průjem ale krvácivý průjem. takže tělo je ohroženo nejen zhuštěním krve v důsledku dehydratace ale dochází i k podstatné krevní ztrátě, což dle mého může vést až k rozvinutí šoku a smrti )pokud se nepodaří doplňovat tekutiny a případně i krev).
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.