Glazy
"spešl" papu na páteční večer nebo prostě nevšední příležitost
kuřecí prsíčka plněná Hermelínem a ořechy:
4 kuřecí řízky
sůl
olej
100 ml smetany na šlehání
Petrželka
150 g Hermelínu
50 g vlašských ořechů

Kuřecí řízky naklepeme, nařízneme na kapsy, do kterých vložíme Hermelín s nahrubo nasekanými ořechy. Spíchneme párátkem a opečeme. Maso vyjmeme a do výpeku nalijeme smetanu, dochutíme a krátce povaříme. Touto šťávou přelijeme maso a posypeme petrželkou.

Ale abyste pak nesvítili!! Ve zprávách bylo, že kosti z kuřete ve tmě svítili...

Glazy
a kdybyste nechtěli svítit, tak třeba Katův šleh:
roviny:
½ kg vepřového masa (plec)
4 papriky
3 stroužky česneku
1 větší cibule
1 pórek
sojová omáčka
600 – 700g kečupu
sůl
pepř
olej

Postup:
Maso odblaníme a nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, opepříme a dáme chvíli odležet do lednice. Mezi tím si omyjeme papriky a nakrájíme na tenké nudličky, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, pórek očistíme a nakrájíme.

Když máme zeleninu připravenou, nalijeme do kastrolu trochu oleje, a když je dostatečně rozpálený, orestujeme na něm zprudka připravené maso. Poté přidáme cibuli a česnek, po chvíli pórek a papriky. Během vaření mírně podléváme vodou! Když nám zelenina změkla, zakápneme trochou sojové omáčky a zalijeme kečupem. Povaříme ještě cca 2–3 minuty. Podle potřeby dosolíme.

Podáváme třeba s rýží.

arrow
profile_image
Bufina
od 27. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

A co nějaký recept z kuřecí masa by nebyl? nevím co uvařit v neděli na oběd

arrow
Neprodává v Bazaru

Bufina
Tak zkus tohle: kuřecí prsa nakrájet na kostičky a osmahnout, zapékací mísu vystlat slaninou, na to přijde špenát, ty kuřecí kousky a pak ještě rozklepnout vejce a dát zapéct.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené