Ale abyste pak nesvítili!! Ve zprávách bylo, že kosti z kuřete ve tmě svítili...
Glazy
a kdybyste nechtěli svítit, tak třeba Katův šleh:
roviny:
½ kg vepřového masa (plec)
4 papriky
3 stroužky česneku
1 větší cibule
1 pórek
sojová omáčka
600 – 700g kečupu
sůl
pepř
olej
Postup:
Maso odblaníme a nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, opepříme a dáme chvíli odležet do lednice. Mezi tím si omyjeme papriky a nakrájíme na tenké nudličky, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, pórek očistíme a nakrájíme.
Když máme zeleninu připravenou, nalijeme do kastrolu trochu oleje, a když je dostatečně rozpálený, orestujeme na něm zprudka připravené maso. Poté přidáme cibuli a česnek, po chvíli pórek a papriky. Během vaření mírně podléváme vodou! Když nám zelenina změkla, zakápneme trochou sojové omáčky a zalijeme kečupem. Povaříme ještě cca 2–3 minuty. Podle potřeby dosolíme.
Podáváme třeba s rýží.
Bufina
Tak zkus tohle: kuřecí prsa nakrájet na kostičky a osmahnout, zapékací mísu vystlat slaninou, na to přijde špenát, ty kuřecí kousky a pak ještě rozklepnout vejce a dát zapéct.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.