Zdravím, neměly byste prosím tip na osvědčený recept na marinovaného lososa, kde není kopr? Samozřejmě jsem už hledala na netu, ale bez něj snad recept není. Popřípadě nevíte, kde ho teď v zimě koupit? Přítel chtěl vyzkoušet marinovaného lososa jako mají v Ikea, ale kopr k němu nesehnal tak hledám nějaký jednoduchý recept bez něj, nebo čím ho nahradit.. Díky
Cituji ewule: Popřípadě nevíte, kde ho teď v zimě koupit?
Normálně v supermarketu, vždycky ho vidím např. v Intersparu, i v Albertu jsem ho viděla, balený v sáčku nebo krabičce. (Praha, ale viděla jsem ho i na Vsetíně)-
Díky za reakce Přítel se po něm právě ptal ve dvou obchodech a nebyl, tak už mi to bylo divný zkusím ten Interspar teda
kopr buď čerstvý (teď není sezona, ale sehnat se dá), nebo mražený (sem tam je taky ke koupi), sterilovaný tam hlavně nedávat! nikdy, je to **** kekel, který je dobrý jen do školnojídelní koprovky
Tak jsem ho nakonec v pohodě sehnala čerstvý v tom Intersparu Můžete mi teda dát tip i na co nejjednodušší recept s koprem?
Je opravdu nutné mít sůl hrubozrnnou?
Cituji ewule: recept s koprem
Mám recept z kuchařky R. Vaňka, je dobrý. . Je to na celý filet - 800g ryby s kůží, tak si to akorát přepočti na jakou hmotnost potřebuješ.
1 kg cukru (nejlíp třtinový, ale dáváme jak se podaří)
500g hrubé soli
1 lžička bílého pepře
citronová kůra z 1 citronu
kopr (aby byl filet zasypaný)
50 ml vodky (dáváme většinou whiskey)
Cukr, sůl, pepř, kůru smíchat, na dno nádoby dát polovinu směsi, na to rybu, na ni kopr a nakonec zbytek směsi. Zákápnout alkoholem. Dá se to udělat i bez spodní vrstvy směsi, takže by stačilo poloviční množství směsi - jen položit filet, zasypat koprem, na to směs, alkohol.
Překrýt folií, nechat odležet 12-16 hodin (necháváme i den), pak filet omýt pod vodou, osušit, nařezat, jíst.
ad. hrubozrnná sůl - dali jsme kdysi i normální a nic se nestalo, jen je lepší, když cukr i sůl mají stejně velké částice (tzn. ne krystal a normální sůl nebo krupici a hrubozrnnou), líp se to promíchá
Reaguji na Kajess: Díky moc za reakci.
A jakou k tomu dáváš omáčku? Chtěla jsem koupit přímo z Ikea tu jejich, ale není k dostání a pak jsem v tom Intersparu viděla jakousi hořčici s koprem a myslím s medem, to by mohlo být podobné ne? Ikdyž je to vlastně "jen" hořčice, ale ne přímo omáčka. Viděla jsem ty recepty na domácí, ale říkám si, pokud by se mi nepovedl losos samotný (byl to malý kousek a ty poměry surovin jsem dost odhadovala), tak to aspoň zachráním kupovanou omáčkou
Reaguji na ewule:
Neděláme žádnou, jím to samotné. Ale u prarodičů jsem jedla nějakou horčično-medovou s koprem, recept bohužel nevím.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.