Ahoj holky,
budeme mít s přítelem výročí a já bych mu chtěla upéct jeho oblíbené malinové řezy s želatinou.Nemáte některá nějaky osvědčený recept?Nebo nějaké tipy?
Předem moc děkuju
Reaguji na Nicole09:
Já dělám klasiku, upeču piškotový korpus, pak uvařim vanilkový pudink, vmíchám do něho dle chuti máslo a cukr, na to maliny, zaliju želatinou, jinak se brzy chystám na toto, to musí být taky mňamka:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=116331
U Paula mají velký výběr malinových dezertů, tak nakupuji nebo si nechávám upéci tam.
http://www.paul-international.com/_data/mod_presse /41.pdf
S tím mám vždy úspěch.
Malinova_Charlotte.j.jpg
Reaguji na Adka: Paul je sice dobrý,ale i dost drahý a myslím,že zakladatelka má na mysli upéci svůj dezert z lásky koupit ho dokáže každý a nepotěší tolik jako vlastně vyrobený
Já jsem včera dělala, ale místo malin jsem měla kiwi. Recept ti eventuelně pošlu v SZ nebo na mail.
1
2
Reaguji na Issabell28:
DobřeA ty maliny koupíš normálně mražený a necháš je rozmrznout?Nebo tam dáváš jen čerstvý?
Reaguji na Sandí:
Přesně takNechci řezy kupovat chci mu je upéct samaAle i tak děkujiReaguji na Adka:
Cituji Sandí: Paul je sice dobrý,ale i dost drahý
Právě proto, člověk si to nekupuje každý den, tak je to slavnostní.
Cituji Sandí: koupit ho dokáže každý a nepotěší tolik jako vlastně vyrobený
Nebo je to z nouze ctnost.
Cituji Sandí: že zakladatelka má na mysli upéci svůj dezert z lásky
Jasný, já jsem to dávala pro inspiraci.
Cituji Sandí: koupit ho dokáže každý a nepotěší tolik jako vlastně vyrobený
Kdepak, já jednoznačně preferuji koupený.
Cituji Nicole09: Ale i tak děkuji
Za málo.
Reaguji na Nicole09: My máme rádi tmavý piškotový korpus, krém mascarpone a ozdobit malinami a ozdobit hoblinami tmavé čokolády.
Reaguji na Lauritta:
To vypadá taky zajimavě..Mě by to třeba určitě chutnalo ale přítel bohužel nějak nemusí mascarpone
Reaguji na Nicole09: A jaký má rád krém?Spíš máslový nebo tvarohovosmetanový?
Já bych asi upekla piškotový korpus, natřela malinovou marmeládou, krém, maliny a malinové želé.Maliny můžeš použít i mražené z Tesca, jsou velké a pevné i po rozmrznutí, jen je pak dezert určený k rychlé spotřebě, aby ti nevlhnul atd.
Reaguji na Lauritta:
No úplně nejradši má ten tvarohovosmetanovýJá ani nevím že je i malinové želéV pečení jsem fakt celkem mimo noAle moc děkuji za radyMaliny určitě koupím v TescuA nemáš prosím kdyžtak recept na ten krém?No tak jestli se mi řezy povedou tak to on je sní hned
Reaguji na Nicole09:
Krém-na velký plech
2 kostky tvarohu (ve staniolu), 1 šlehačka (klidně 330 ml), 1 ztužovač do šlehačky (není nutný), vanilkový cukr a cca 5 lžic cukru
Vymícháš elektrickým šlehačem.Natři na korpus a ozdob malinami.
Kup si dva až tři balíčky cukrářského želé (vyrábí Labeta, Vitana, Dr.Oetker), návod je na balíčku a prodává se i v červené barvě, dochutit ho můžeš pár lžícemi malinového sirupu.Jen počkej s hotovým želé, nechej ho chvíli zchladnout a opatrně ho lžící lij na korpus s krémem, kdyby ti želé ztuhlo tak se nic neděje, dá se klidně znovu rozehřát.
Ať se ti podaří.
dnes som piekla tieto, sú veľmi jednoduché, namiesto lesnej zmesi som dala maliny
http://diva.aktuality.sk/recept/32667/kolacik-s-le snym-ovocim/
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.