Mám moc ráda luštěniny a jakékoliv pokrmy z nich...jen kdyby po nich tak intenzivně nevytvářela střeva plyny...používám espumisan, ale nemám pocit, že by to nějak moc pomáhalo. Jak to řešíte vy? Máte nějaký osvědčený preparát ? Je mi vždy nepříjemné se pohybovat po konzumaci někde ve společnosti, ale zase je nechci ze stravy úplně vyloučit.
Přidávám k luštěninám kmín a majoránku. Prý by to mělo tu plynatost tlumit. U mě to funguje, na přítele moc ne
ahoj, když vařím doma např. čočkovou polévku, namáčím ji třeba už dva dny předem do vody a po té uvařím hotovou polévku. To zamezí tomu, aby se po ní pr.dělo. S tím mám fakt dobrou zkušenost. Jinak venku, v restauracích luštěniny nejím, nebo si je nevybírám, protože pak... to je asi mazec
Cituji marbee: U mě to funguje, na přítele moc ne
ano, taky přidávám koření, kmín vůbec hojně, majoránku taky, ale až když je polévka uvařená, majoránka se nemá vařit, jen přimíchat na konci. Možná, že to je tím, že ji přidávám. Ale s tím namočením předem to je lepší, naučila mě to tak máma, a asi na tom něco je. A ani přítel po ní nadýmání nemá, a to už je co říct
pokud děláš luštěniny doma, tak pokud je necháš naklíčit, tak nenadýmají..ovšem tohle je praktikovatelné pouze doma
Reaguji na deniko:
Tak samozřejmě namáčím den do předu, to snad dělá každý, proto jsem to ani nepsala
Jo jo. Prdí se po těch šlupkách - takže namočit den předem, pri vaření přidat do vody špetku sody bikarbony - to hlavně na fazole, nebo vybírat velkozrnnou čočku ( má jemnější šlupky ) .
Reaguji na marbee:
jenže to by mělo zabránit tomu, aby nadýmaly. přesně jak píše ostatně i noye. Třeba to tazatelka neví.
Reaguji na deniko:
Tak já namáčím, vodu sliju, použiju na vaření novou, šlupky vyndávám, pokud plavou nahoře, sbírám při vaření pěnu, přidávám kmín i majoránku nakonec vaření. No jak říkám, problémy nemám, ale přítel jo, ono to i záleží na zažívání každého
Reaguji na sequanka:
áno, treba ich namáčať a tú vodu potom vyliať a variť v novej.Do hotového jedla pridať rascu, majoránku.Strukoviny kupujem často v konzerve a tie nenadúvajú.
Ak sa nevaria s rascou, je dobré zjesť na špicu noža drvenej rasce po konzumácii strukovín.
Cituji marbee: přidávám kmín i majoránku nakonec vaření
tak to já na konci jen tu majoránku, ta prý se nemá, že by jinak zhořkla.
No pokud si jí dělám doma, tak taky namáčím a slévám, ale na obědy chodím do jídelny- na výběr jídla nemáme..a luštěniny v nějaké podobě minimálně jednou za týden nebo 14 dní..a odhlašovat se z oběda se mi nechce (navíc mi tam chutnají) a mluvit do vaření našim kuchařkám se moc nedá..tak jsem doufala v nějaký preparát...
Cituji mate: po konzumácii strukovín
Nebo zapít fenyklovým čajem
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.