Jak už někdo psal, dávám krevetky do rizotka. Jinak mi chutnaj v salátě, tam jen trocha pepře a citronu. V restauraci jsem měla v rajčatové omáčce se sýrem, ale to nevím jak se dělá
Taky přidávám jeden recept - typicky francouzská úprava - krevety rozmrazit, na pánvičku rozpustit kousek másla (ne margarin), po rozpuštění přidat krevety, párkrát prohodit, zlehka osolit, opepřit, přidat petrželku (nebo jakkékoli čerstvé zelené bylinky, nebo šušené koření), orestnout až se zatáhnou a jsou dozlatova a pak zalít deckou bílého vína a pěkně v tom podusit. Nakonec přidáš ještě kousíček másla na zjemnění a podáváš s přílohou.
Víno potlačí ten případný zápach a je to vážně moc dobré a rychlé
imoen
Holky,tak jsem zkoušela jiné krevety a namočila jsem je do mléka a je to o dost lepší,necítím je
Tak sice to není klasické rizoto,to děláme jinak,ale já to dělám takto:
Potřebuješ:rýže,krevety,oliv.olej,kousek másla,1kus šmakouna,menší cibuli,česnek,směs koření(já používám Podravku,Bylinkové máslo,Bolívie Reny)a hrášek nebo kukuřici.
Povařím krevety,pak je hodím na pánev a do růžova opeču(na másle),vedle mám pánev s oliv.olejem na to hodím cibulku a česnek,osmahnu-přidám na drobno nakrájeného šmakouna(ten je už obalený ve směs koření) a opeču(skoro do zlatava),přidám krevety,rýži a nakonec hrášek nebo kukuřici-chvíli vše nechám na pánvičce a je hotovo.
Nic svou chuť neztrácí,já to mám moc ráda.
Můžete vyzkoušet mou kukuřičnou polévku s krevetami http://cookingwithsusa.blogspot.cz/2014/12/kukuric na-polevka-s-chilli-krevetami.html
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.