arrow
profile_image
Miska86
od 1. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ahoj holky, přítel si v USA zamiloval k snídani lívance, tak mu chci udělat radost a dopřát mu je i tady Koupila jsem pánev na lívance a na netu našla snad milion receptů na přípravu těsta.. Ale když už jsem našla nějaký z nekynutého těsta (kynuté přítel nemůže), tak byl nutný k přípravě těsta mixér a ten v Brně, kde máme privát a studujeme, nemám, a kupovat ho kvůli toho určitě nebudu Takovou tu ruční šlehací metlu ale mám (jako zde URL) Děkuju moc za každé tipy a recepty

arrow
profile_image
Majiiinka
od 29. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Nejsou náhodou lívance bez kynutí něco jako palačinky?.. Protože pro mě byl hlavní rozdíl hlavně v tom kynutí a tím teda trošku jiné chuti, jinak mám za to, že ten základ je stejný..
A tahle metla ti stačí na oboje

arrow
profile_image
Miska86
od 1. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ty recepty bez kynutí co jsem tak viděla mají mnohem více ingrediencí než jen že bych udělala hustší těsto na palačinky.. Zaujal mě třeba tento, nazvaný přímo "americké lívance":
* 200 g polohrubé mouky
* lžíci curku
* prášek do pečiva
* špetku soli
* 2 vejce
* 150-200 ml mléka
* 3 lžíce oleje
* tuk na smažení

..zase se tam ale měly ty vejce rozšlehat.. Ještě mě ale napadlo, jestli nejsem husa a všichni tím rozšleháním myslí rozšlehání tou metlou a ne mixerem..

arrow
profile_image
Majiiinka
od 29. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Miska86: rozšleháním myslí rozšlehání tou metlou a ne mixerem..

Myslím, že se myslí jakoby na omeletu, takže můžeš klidně metlou, pochybuju že to přítel pozná.. bude rád, že má takovou dobrou snídani
Tak skus tyhle a uvidíš

arrow
profile_image
piper mojeid
od 26. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Výborné jsou jogurtové lívanečky. Mám je vyzkoušené a už ani jiné nedělám, můžu se po nich utlouct

- bílý jogurt, např. 400 ml nebo 500 ml
- hrubá mouka 3/4 kelímku od jogurtu
- 2 vejce
- trochu mléka, když je třeba (dle hustoty jogurtu)
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- olej na smažení

Edit: Na tenhle recept ti bohatě stačí ta šlehací metla, zvládne se to zamíchat klidně i jenom lžicí...

arrow
profile_image
Miska86
od 1. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na piper:
Super, děkuju moc

arrow
profile_image
piper mojeid
od 26. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Miska86:
Není zač, snad budou chutnat

arrow
profile_image
Miska86
od 1. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na piper:
Já miluju všechno, kde je jogurt, takže mi budou chutnat určitě, to se vůbec nebojím A přítel sní všechno, co mu udělám, takže spokojenost zaručena Dám pak vědět, jak se povedly a jak chutnaly

arrow
profile_image
piper mojeid
od 26. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Miska86:
Tak super, to mám radost, určitě dej vědět

arrow
profile_image
anngirl
od 25. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Zkus kefírové lívance - jsou skoro jako kynuté. Kefír, vejce, hladká mouka, cukr, špetka soli, špetka jedlé sody. Přesný poměr nevím, já je dělám od oka ale našla jsem na netu recept URL

arrow
profile_image
pottyinka
od 30. 7. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

méně než
10 příspěvků

Dělám jednoduché jogurtové lívance, jež míchá dcera metlou:
150g jogurtu
150 ml mléka
1 vejce
150 g hladké mouky
špetka prášku do pečiva
a trocha javorového sirupu...

arrow
profile_image
Kacrum
od 24. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já jsem našla na lívance skvělý recept na apetitonline.cz, dává se tam prášek do pečiva a je zapotřebí jen minimum ingrediencí:
200g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 vejce
300 ml mléka
špetka soli
Všechno vyšlehám vidličkou a smažím, je to hotové raz dva Nejlepší je pak navrch pomazat pribiňákem nebo ochuceným jogurtem. Původní recept dává do těsta i ovoce, ale to se mi tam docela připalovalo... Jinak je fajn, že je to bez cukru, tím pádem se to taky míň připaluje

arrow
profile_image
Miska86
od 1. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Kacrum:
No to je taky bomba! U některých receptů, co jsem našla na netu, mi připadalo, že bych po ránu musela u těch lívanců strávit tak hodinu, než bych to připravila.. A tenhle rychlý recept se mi moc zamlouvá Děkuju Vypadá to, že tento týden budou každý den na snídani lívance, pokaždé jiný recept, ať to všechno vyzkouším

arrow
profile_image
piper mojeid
od 26. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Marissa: pokud si dobře pamatuju, přece lívance se normálně dělají bez kynutí...

Kdepak, do klasických lívanců se dává droždí, takže normálka kvásek...

arrow
profile_image
Miska86
od 1. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Marissa:
V každém druhém receptu bylo jednou z přísad droždí (většinou okolo 15g) a pak se to muselo nechat uležet - vykynout Pro jsem to rozdělila na kynuté a nekynuté lívance Nikdy předtím jsem lívance nedělala ani se nezajímala o recepty, tak jsem to brala jako fakt, že některé se musí nechat vykynout

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené