Dobrý den, dnes jsem se koukala na složení mandlí v čokoládě a našla jsem tam leštící prostředky. Nevím co si pod tím mám představit a jelikož jsem hodně háklivá na to co jím, chtěla bych zjistit o co jde Samozřejmě jsem si o tom zjišťovala něco a našla jsem toho pouze hrozně málo a to to, že to není závadné, ale zdá se mi to zvláštní, tak by mě zajímal váš názor. Jinak ještě jsem nenašla nic o ethylvanilinu Děkuji všem
Leštící látky jsou různé vosky (třeba včelí), pryskyřice a vazelíny. Jako u všeho jsou lepší a horší, třeba takový parafín a další látky které se získávají z ropy, ale ty bývají většinou zakázané.
na ''leštění'' se používá přírodní škrob...proto máme taky chlebou kůrku v obchodě tak krásně lesklou...nebo se to používá na různí sladkosti atd.
Cituji Janissinka: proto máme taky chlebou kůrku v obchodě tak krásně lesklou
tak to asi jak kde, protože normálně se lesklosti dosahuje pouhým potřením horkého chleba vodou...
Cituji Janissinka: na ''leštění'' se používá přírodní škrob...
Něco na tom bude, já ho dávám do "čokoládové" polevy z másla, cukru a kakaa.
Reaguji na Janissinka:
v pekárnách se to tak dělá to vím ze zcela první ruky. ošatky se vysypávají škrobem, ale ne pro lesk.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.