Ahoj holky,
prosím o radu při pečení dortu. Spíš při zdobení. nevím jak olemovat dort čokoládou podle odkazu:
http://www.google.cz/imgres?hl=cs&rlz=1C1AVSX_enCZ 414CZ414&biw=1366&bih=677&tbm=isch&tbnid=2Zrs0yxnR _Zf2M:&imgrefurl=http://appetite-chocolate.blog.cz /1005/video-svatebni-coko-dort&docid=1ImNWFgsg4SDe M&imgurl=http://i.stream.cz/video_flash/9870/18987 0.jpg&w=360&h=288&ei=TbF0T5fnLsSN4gT-x43xDQ&zoom=1 &iact=hc&vpx=402&vpy=4&dur=142&hovh=201&hovw=251&t x=111&ty=61&sig=107374479580956476220&page=4&tbnh= 149&tbnw=188&start=73&ndsp=24&ved=1t:429,r:1,s:73
pomozte,prosím, pokud některá tušíte, jak na to....
je to podle mě stopro fondant ... mrkni na nějaká videa třeba na youtube, je jich tam mraky ...http://www.youtube.com/watch?v=0bLp3B-mFus
je to čokoládová potahovací hmota (čokoláda + pšeničný nebo kukuřičný sirup), chová se to jak plastelína, jde z toho vytvořit cokoliv a je to potažené transferfolií
Holky, děkuji moc. jdu zjistit, co to je fondant, apod. Vůbec to zatim netuším
Chci, aby to drželo přesně jak na obrázku - dělalo to hladký okraj přesahující jemně výšku dortu...
jdu kuknout na ta videa.
Cituji Lucrezia: fondán to nebude, je hodně měkký a nešlo by udělat to přesahování korpusu
no právě... také si nejsem jistá, že je to tahle hmota (aby mi na dortu "nezvadla").
Co to tedy může být? Přijde mi to jednoduché, rozválet nějakou hmotu, obtočit a tradááá, krása na světě. ALE CO TO JE ZA HMOTU??
no ta čokoládová, vždy´t jsem to psala více - je vláčná jen když se s ní pracuje, pak ztvrdne jako čokoláda
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.