arrow
profile_image
ivik90
od 13. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj, jaké si děláte přes léto ledové osvěžující čaje? Budu ráda za nějaké recepty a doporučení (jaký čaj, jaké ovoce příp. koření k dochucení).

arrow
profile_image
matulik
od 6. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já si dělám obyčejný zelený čaj do konvice, pak do něj dám velkou snítku máty a nechám několik hodin louhovat v lednici, pak přeliju do pet lahve a přidám trochu citronu. Vychlazené je to moc dobré.

arrow
profile_image
Nelia
od 7. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

100%
10    0
Číst hodnocení

Já si udělám černý čaj do konvice, přidám medík, citron, hodím tam trošku máty, nechám vychladit a podávám

arrow
profile_image
mitternacht
od 12. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já mám moc ráda vychlazené maté s citronem a ledem. Případně můžeš trochu dosladit třtinovým cukrem.

arrow
profile_image
ivik90
od 13. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Díky, určitě to postupně vše vyzkouším. A co třeba s ovocem? Nebo zázvorový čaj?

arrow
profile_image
Nelia
od 7. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

100%
10    0
Číst hodnocení

Zázvorový si dělám celoročně Do džbánu si odříznu a nastrouhám trošku zázvoru, zaliji tak 2dcl vařící vody, nechám louhovat, potom přidám studenou vodu, medíka, citronek a třeba zase tu mátu Výborná šťávička

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

kupuju sypané zelené čaje od Oxalis, nechám vyluhovat, vychladnout a dám do lednice (nesladím).. v létě je to výborné s kouskem citronu a ledem

arrow
profile_image
Anarion
od 7. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Čaj by se měl pít čerstvý nejdéle kolem 2-3 hodin po uvaření, po delší době se pak stává karcinogení

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Holky, já mám teď kvůli vám hroznou chuť na zelený, nebo černý čaj
Jsem těhotná, tak je doma nemám, ale večer jdu do obchodu, tak si ho koupím

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Cituji Anarion: Čaj by se měl pít čerstvý nejdéle kolem 2-3 hodin po uvaření, po delší době se pak stává karcinogení

Netýká se to jen černého?

arrow
profile_image
mitternacht
od 12. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Anarion: A nepleteš si to s přeluhováním čaje?

arrow
profile_image
Pafka
od 1. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Příliš dlouho louhovaný čaj je možná nechutný, ale ne karcinogenní. Hledala jsem na netu nějaký výzkum, ale nic, takže tomu nevěřím.

Taky mám ráda domácí ledové čaje, ale četla jsem, že v horku jsou lepší vlažné a teplé nápoje, prý se po nich člověk víc potí, a tím se víc ochladí. Co si o tom myslíte?

Reaguji na Pafka: Je to pravda. Beduíni v poušti pijou horký čaj, paradoxně lépe zavlaží tělo díky tomu, že má blízko k teplotě těla.

arrow
profile_image
Anarion
od 7. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Nevím,mám knihu o čajích a je to tam takhle napsané, antioxidanty co jsou v čaji nějak přestanou fungovat a ty fenycil...něco (nepamatuju si přesně) změní chemické složení a může to být karcinogenní. Byl tam popsaný i nějaký výzkum na potkanech kde se tohle prokazovalo. Já tomu věřím ale nejsem žádný chemik, takže...

arrow
profile_image
Anetkaa
od 27. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já si dělám ledový čaj ze zeleného čaje..při nalévání do skleniček tam hodím plátky citronu nebo limetky a je tohovo..

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené