Ahoj kde kupujete kvalitní mleté maso,
kdykoliv koupím to zatavené v obchodě tak tam něco najdu(namleté kosti,cévy atd.),se mi z toho vždycky otočí žaludek,takže už to nekupuju..ale sekanou, karboše,nebo lasagně bych někdy ráda udělala
poradťe, jsem z Olomouce
V řeznictvích si vybereš maso a oni ti ho tam namelou, jsem z Litovle a tam to tak máme.
Cituji Iveta Valerie: vybereš maso a oni ti ho tam namelou
U nás taky, ale na mlynek nevidíš - takže teoreticky si můžeš koupit hezké maso na mletí a stejně nemáš záruku, že dostaneš to, cos koupila Kdepak, melu sama na klasickém masovém mlynku litinovém (stojí asi 500 kč a vydrží napořád ) .
Maso - záleží co chceš dělat, většinou používám půl napůl hovězí s vepřovým.
Cituji dadabus: stojí asi 500 kč a vydrží napořád
To jo, já mám mlýnek tak 40 let starý, ještě po mé prabábě, jednou za čas nechám přebrousit, a paráda.Jediné, co nemám na domácím mletí ráda je následné umývání mlýnku... Nojo, nemám myčku, holt.
U nás se to mele před zákazníkem, takže vybereš a ona to před tebou pomele. Na sekanou bych volila kousek vepřového (bok, nebo libovější plec) + nějaké hovězí, třeba kližku. Oni ti určitě poradí. Na boloňské špagety, lasaně a hamburgery se hodí více samé hovězí.
Tak tak. Buď koupit pěkný kousek a doma namlet (máma si mele, má nějaký profi mlýnek, ale uplně stačí ten obyč za 500Kč), nebo u nás v řeznictví taky melou, vybereš si maso a poprosím o namletí...
Nikdy bych zatavené, nebo už naložené maso nekoupila Vysušené a staré maso, které se už nemůže prodat naloží a lidi se vždycky chytnou - nechápu. Kupuji maso v klasickém, malém řeznictví a vůbec se to nedá srovnat. Vyberu si maso jaké chci a namelou před zákazníkem. Myslím, že je škoda, že malé soukromé krámky všeho zaměření pomalu mizí. Mě se tam strašně dobře nakupuje.
Vybrat pěkný kus masa a doma ho umlít. Příbuzná pracovala v krámě a to, co viděla v úseku řeznictví, neviděla nikdy předtím ani potom. Semlely se šlachy, chrupavky... Vždyť i to mleté maso z obchodu je spíše bílé než růžové.
Já jsem z malýho města na jižní Moravě a taky nám tu namelou v masně vybraný kus masa - a na mlýnek vidíme, takže máme záruku, že je to ten, co jsme si vybrali .
Cituji Kelča: Kelča Poslat zprávu
Nikdy bych zatavené, nebo už naložené maso nekoupila Vysušené a staré maso, které se už nemůže prodat naloží a lidi se vždycky chytnou - nechápu. Kupuji maso v klasickém, malém řeznictví a vůbec se to nedá srovnat. Vyberu si maso jaké chci a namelou před zákazníkem. Myslím, že je škoda, že malé soukromé krámky všeho zaměření pomalu mizí. Mě se tam strašně dobře nakupuje.
Jak kdybych to psala já !
Taky bych si v restauraci nedala nic z mletého masa a nebo nějakou masovou směs, tam jsou také jen zbytky
Vždycky si vyberu krásný kousek z mladého býka a nechám si ho namlít. Taky bych nekoupila již namleté.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.