Ráda bych od vás získala nějaké typy na úpravu kuřecích prsou. Ale nesmí to být žádná kalorická bomba. Přítel dělá kulturistiku a s tím dodržuje i určitou stravu (kuře, vejce, tvarohy atd. atd.), ale nějakou dobu ho trápí žlučník a teď i žaludek, takže si musí víc dávat pozor, co jí. Dřív si kuře dělal okořeněné na pánvi, ale to teď prostě nemůže (z toho vznikl popisovaný problém). Tak bych od vás ráda získala nějaké typy, jak by si kuřecí prsa mohl každý den upravovat. Bohužel není moc fanda do zeleniny, ale tak něco by snad zvládl.
Já nakládám kuřecí prsa nakrájaná na proužky do marinády ze žloutku, olivového oleje, česneku, medu a thajského kari nebo garam masaly ( nebo jak je komu libo ) - přes noc se to odleží a pak narychlo orestuju na pánvi. Ještě mne napadá dušené na zelenině nebo na paprice, ale to bych zas asi nedokázala sníst já .
Naprosto souhlasím s Reaguji na Laky: - dnes ani nevíš, odkud kuře je, kolikrát prodávají v obchodě polská nebo ještě hůř čínská kuřata, ani nemáš šanci to zjistit, česká firma to přebalí do svého obalu, stejně jak se to dělá se sýry a pod. Ať si přítel na střídačku upeče třeba pstruha nebo telecí nebo orestuje nějaké mořské plody, ....
Reaguji na deluxe:
Jinak já kuře nakládám do jogurtu, přidám česnek, oregano popř. jiné koření a nechám v chladu odležet.
Já ráda kuřecí prsa zapékám v troubě. Prsa posypu z obou stran grilovacím kořením, podliju to šlehačkou nebo smetanou, posypu sýrem a dám péct. Pokud nemáte rádi smetanové omáčky, můžeš ten kuřecí plátek podlít masoxovou vodou. Je to rychlé a dobré.
Reaguji na deluxe:
No tak kuře každý den je opravdu hodně nezdravá věc! (teda pokud nekupujete pouze biokuřata). Jsou nacpané hormony, aby rychle narostly
Pokud chceš změnu, tak určitě doporučuji libové hovězí (ať už svíčkovou jako biftek, hovězí zadní...) a vepřovou panenku (naprosto super - osolit+bylinky, na pánvi nechat ze všech stran jen zatáhnout a pak ji hodit na pár minut do trouby. K tomu pečené brambory nebo ještě lépe italské rizoto nebo zeleninový salát a super jídlo je na stole za 20 minut)
Reaguji na deluxe:
No a jinak třeba:
- na páře,
- hodit do zapékací misky (buď jen tak okořeněné nebo společně s brambory, zeleninou, trochu smetany...),
- klasická pečená stehna (osolit, gril.koření, podlít trochou vody),
- "čína" (kuřecí na kousk, zelenina)
- kuřecí kousky+lečo (k tomu jsou výborné bramboráčky, ale to už jsme někde jinde )
- roláda (naplnit čímkoli, co máte rádi a hodit do trouby)
- salát (kuřecí na kousky-orestovat, těstoviny, zelenina, dresink)
- placičky - kuřecí maso nakrájet na mini pidi kousíčky a smíchat s - poměr 1 vejce + 1 lžíce solamylu (to je tak na jedno kuřecí prso) + nadrobno jarní cibulka, česnek (cokoli podle chuti), sůl, pepř, koření. Zamíchat a osmažit
...
Pro inspiraci URL
všem moc díky za rady, samozřejmě mu to řikám, že to neni dobré být jen na kuřecim, že by to maso měl trochu víc střídat, ale to jsou prostě chlapi tvrdohlavý, teď už teda dal na radu, ale člověk může mluvit horem dolem..
Reaguji na deluxe:
Ještě si říkám, že by mu mohly chutnat jen přírodní závitky-naklepeš, okořeníš a naplníš např.spařeným list.špenátem, česnekem a sýrem (výborný je kozí, ale i Eidam, piniové oříšky), sušenými rajčaty a lžičkou pesta....Pak stačí jen přichytit párátky a opéct na kapce oliv.oleje na pánvi a dát dopéct do trouby.
Dietní je i přírodní kuřecí se žampiony a rýží...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.