Holky, poraďte. Chtěla bych příteli udělat kuřecí prsa na pórku, ale v troubě. S pečením nemám moc zkušeností, troubu máme teprve krátce, tak se bojim, aby to nebylo vysušený. Hlavně chci k tomu udělat braborový knedlíky, tak aby to nebylo moc suchý. Jeho máma to minule měla moc dobrý, ale tý se mi zrovna volat nechce Takže mám ty prsa posypat tim pórkem nebo ho dát vedle? A podlít vodou? Nebo na másle? A v přikrytym pekáčku nebo odkrytý? A na kolik stupňů? Díky za odpovědi zkušeným kuchařkám...
Ahoj, na netu jsem ti našla tenhle recept:
Zapečené kuřecí řízky se sýrem a pórkem
Suroviny:
4 kuřecí řízky, 2 malé pórky, 500 g brambor, 1/2 citronu, 100 g parmazánu nebo ementálu, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla na vymazání mísy, sůl a pepř
Postup:
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Pokapeme citronovou šťávou a poprášíme moukou. Na oleji a jedné lžíci másla je po obou stranách osmahneme. Připravíme si máslem vymazanou zapékací mísu. Řízky poklademe do mísy. Jeden pórek jemně nasekáme a osmahneme ve zbývajícím tuku z řízků. Až pórek vychladne, promícháme jej se sýrem, osolíme, opepříme a tuto směs dáme na řízky. V troubě pomalu zapékáme až do chvíle, než se sýr zbarví do růžova. Mezitím si dáme vařit oškrábané na kostky nakrájené brambory. Až budou hotové, tak je scedíme a na zbylém másle je s jedním nahrubo nakrájeným pórkem opečeme. Brambory podáváme se zapečenými řízky.
Když tak to můžeš podlít i smetanou, abys měla nějakou omáčku.
Tija
Ahoj, recept bych volila tak nějak jako ti psala ruzicka, i tu smetanu bych přilila, ale místo bramborových knedlíků- to mi k tomu nesedí, bych volila gnochi. Nebo jak už bylo napsáno s brambory ale hodí se i hranolky, těstoviny, rýže.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.