Ahojky holky.
Nevíte nějaká, jak udělat stejnou kukuřicovou polévku, jako dělají v čínské restauraci?
tady je na ní recept, vyzkoušeno nemám http://www.nej-recepty.cz/detail/polevka-s-kukuric i-ju-mi-tang-4-02619.php
Ta co myslim je úplně čirá a je v ní jen kukuřice, rozkvrdlané vajíčko a maso, ale nevim, jak dochutit tu ,,vodu,, která je hustá když Ti polévku donesou a jak stydne, tak řídne...
glutamát? ten dává číně tu specifickou chuť, možná sojovku
Já si jí dělám takhle: voda, do ní bujon (kuřecí), troška sojovky, rybí omáčka (rybinou tolik cítit není) - ta dělá hodně, hlavně proto má ta polévka svou specifickou chuť. No a pak do ní hodím kukuřici a rozkvedlám vajíčko a zahustím solamylem. Ale pozor, aby sis ji nepřesolila, bujon, sojovka i rybí omáčka jsou hodně slané. Rybí omáčku koupíš u větví v potravinách za pár korun
Cituji pavluša: Ta co myslim je úplně čirá a je v ní jen kukuřice, rozkvrdlané vajíčko a maso, ale nevim, jak dochutit tu ,,vodu,, která je hustá když Ti polévku donesou a jak stydne, tak řídne...
Glutasol (Vitana) a zahustit solamylem.Do těchto jídel se téměř vždy přidává špetka (ne více) glutasolu, který zvýrazňuje chuť.Upozorňuji, že je to extra nezdravé.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.