Je to krásné, ale strašně nepraktické. Především když v kuchyni opravdu vaříte (ne jen kafe) a když máte děti, je to přímo zlo (takové otisky ruček-"perfektní"). Navíc černá a červená se brzy okoukají Mě bohatě stačí indukční deska a černo-nerezová trouba. Zvlášť na té desce je vidět opravdu všechno. Moje teta se pořídila novou červenou lesklou linku. Když jí viděla v kuchyňském studiu byla nadšená. Teď je docela nešťastná, má skoro každý den doma malého vnuka a její manžel si taky po sobě otisky nevyleští tak nedělá nic jiného, než že každý večer leští linku, aby zas vypadala dobře. Moje kámoška si pro změnu pořídila bílou lesklou a tvrdí, že je to o.k.(jenže zatím nemá děti a vaří občas o víkendu). Spíš bych doporučila nějaké světlé matné dřevo v moderním provedení.Vypadá to také skvěle a udržuje se to o mnoho lépe. Jinak jste pak otrok uklízení
Cituji Perfect Days: vypadá to skvěle, praktické je to už méně
Máme ve bílou kuchyni ve vysokém lesku a nepraktické mi to rozhodně nepřijde.
Cituji kokoška: Ale údržba je úplně jednoduchá - umyju mokrou utěrkou a pak utřu do sucha a je čisto
Přesně, mnohem náročnější na údržbu jsou podle mě kuchyně s dvířky různě prolisovanými s různými záhyby a sokly.
Cituji Laky: Cokoliv ve vysokém lesku je nepraktické,každý otisk je na tom vidět
Pokud je kuchyň určená k vaření a ne jako ukázková pro návštěvy,tak bych před krásou preferovala spíše praktickou stránku věci.
No tak možná budu za exota, ale podle mě lepší kuchyň, na které to vidět je (a tím pádem to hned utřu), než nějaký povrch nebo dekor, na kterém se špína ztratí. Přeci jen je to kuchyň, tak tu snad myju/udržuju denně, tak jako tak. Kromě toho má vysoký lesk tu výhodu, že se tam ta špína nijak nezažírá do hloubky, jde to opravdu velmi snadno utřít.
Udržuju přesně tak jak tu někdo popsal - občas přetřu vlhkým hadrem, žádné leštění se nekoná, leskne se sama, a to ani není potřeba všechna dvířka každý den nějak utírat, prostě jen když je to někde zaprskané od vaření, a to jsem naopak ráda za to, že to hned vidím, tak to utřu. To mi mnohem horší přijdou nerezové povrchy - hlavně sporák - to můžu mýt a leštit do alelujá a přesto tam jsou šmouhy.
Cituji lenkaleniva: Dál bych se chtěla zeptat, jak máte velkou pracovní plochu, tedy po odečtu dřezu a varné desky?
Ze svojí zkušenosti doporučuju naplánovat pracovní plochu co největší to jde a co to dispozice umožní, sice teď máme mnohem větší než dříve, ale místa není nikdy dost, kór pokud třeba někdy vaříte spolu, nebo máš ve zvyku dělat víc věcí najednou.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.