Je fakt, že spíž je super věc, ale podle mě ji víc lidí nemá než má. Moje babi joo (v paneláku), ale táhne ji skrz ni do kuchyně (no jo, soudruzi nedomysleli), u mamči (v domě) jsme měli špajz, skladovalo se tam všecko až to vedlo k bordelu no a já s přítelem máme malou linku, kde jsou jen nad dřezem věci jako koření, mouka, těstoviny - pod dřezem zase plechovky a zavařeniny, oleje a octy - jinak naproti lince máme regál (kuchyň je malý výklenek, takže to řeba návštěva vůbec nevidí) kde skladujeme nádobí, brambory, plus taky nějaké koření (v košíčkách), vody, džusy atd. a bez špajzu žijeme relativně v pohodě. Je fakt, že na nějaké mega zásoby to není, ale přímo v paneláku máme Vietnamku, tak to není ani třeba.
Byla jsem zvyklá na byt se spíží. Měli jsme malou kuchyň, tak skoro všechny potraviny jsme měli tam. Teď jsem v malém bytě bez spíže a vyřešila jsem to vysouvacími drátěnými košíky z ikea - v jedné spodní skříňce jsem tím nahradila šuplíky. Mám dva nad sebou tak, aby se mi do spodního vešlo i něco vysokého, v horním mám to, co potřebuji časteji. Koření mám v poličce nad sporákem a čaje u hrníčků.
Nenahradila jsem tím šuplíky, ale police - skříňka se dá normálně zavřít. Jsem po O a moc mi to nemyslí ;-)
Mám linku o šířce necelé 2m, vedle stojí lednice (ne ta až ke stropu, výška asi 170cm). Jídlo mám v jedné ze tří horních skříněk, a pár věcí ve skřínce nad digestoří. Těstoviny apod. v krabicích mám na ledničce, zbytek uvnitř. Základem je nemít přehnaně mnoho nádobí a přehnaně mnoho zásob. Dá se to zvládnout v pohodě, musíš si to jen trochu víc zorganizovat.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.