V Itálii sem si ho hrozně oblíbila...ještě sem ho sama nezkoušela ,ale moc bych chtěla.Ty krevety se musí nejdříve povařit ? Jde uplně o takový ten jednoduchý salát,k terý se podává s toustem.Myslím ,že se tam dáva majonéza, možná bílí jogurt ? Pochlubte se ,jak ho děláte vy
Krevety se jenom spaří horkou vodou, nevaří se.
Bílá majonéza, lžička kečupu, čajová lžička limetové šťávy, mletý tříbarevný pepř ( dávám takové to koření na stejky ) , sůl, kapka chilli nebo tabaska -- > promíchat. Krevety spařené dát do pohárů vystlaných salátovým listem, prolít ochucenou majonézou navrch řez jablka, řez pomeranče, popřípadě někdy se dává ještě šlehačka.
Ta majonéza je lepší, když se půl napůl ředí s bílým jogurtem řeckého typu, koktejl je lehčí.
Hodně zdaru, nevím jaký dělají v Itálii, tady ten recept mi dali v takovém pajzl hotelu na Vysočině
Reaguji na dadabus: super super ,vyzkouším určitě.
Cituji dadabus: nevím jaký dělají v Itálii
vynikající
Tak jsem zagooglila a našla jsem ještě variantu jak píše Lusinda s worcestrem, pak s hořčicí a dokonce s lžíci koňaku - taky docela inspirativní ! Jinak je všude recept ten samý, i na zahraničních stránkách.
prawns1.jpg
prawns2.jpg
prawns3.jpg
Reaguji na dadabus: Můžu se zeptat, co je na tom druhém obrázku pod krevetama? (to zelené ) Jestli je to avokádo?
Reaguji na Sejkr:
Celý recept je zde, tohle je nějaký "asian style" verze a to pod krevetami je něco s wasabi pastou ( která se tam tedy mne osobně nějak moc nehodí ... ) .
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.