Ahoj ženy,
už jsem se tady ptala na zkušenosti s kovovými ledničkami, dneska by mě ale zajímalo, jestli někdo nemáte doma kovové kuchyňské stkříňky z Ikey. Docela mne zaujaly, a tak by mne zajímalo, jestli je některá máte doma a jak jste s nimi spokojená a zda byste si je znova vybrala.
Je mi jasné, že ta údržba bude asi náročnější, zajímalo by mě proto, jak často ji čistíte, jak obtížně se šmouhy odstraňují atd. Ještě by mě zajímalo, s jakou deskou a horními skříňkami jste kovovku kombinovaly.
Děkuji všem za příspěvky
kuchyt.jpg
Reaguji na saprenza:
Kovové skříňky (ne přímo ty na fotce, ale taky z Ikei) jsem měla v pronajatém bytě. A jsem velmi ráda, že jsem si mohla vyzkoušet, že něco takového do svého bydlení NIKDY nechci. Údržba je opravdu náročná, nestačí přetřít mokrou hadrou, zůstávají šmouhy...prostě ne, nedoporučuju.
Cituji Kvetena: nestačí přetřít mokrou hadrou, zůstávají šmouhy...prostě ne, nedoporučuju.
To je celkem nasnadě.
Mě stačí nerez digestoř, sporák a lednice. Představa, že budu denně leštit celou kuchyni, by mě přivedla k šílenství.
Reaguji na Kvetena: Reaguji na True: Tak to jste mě moc nepotěšily, holky .
Někdo s pozitivní zkušeností? Nebo i obecně - líbí se vám kuchyně na obrázku?
Takovýto povrch se taky jen tak mokrou houbou neotírá, omyje se vodou s nějakým uni saponátem, utře dosucha a následně nastříka ochrannou emulzí. Pak stačí k běžné údržbě pouze papírová kuchyňská utěrka a jednou za čas emulzi obnovit. Pokud dojde k většímu znečištění přijde na řadu zase jen voda a saponát. Nerez je (je-li kvalitní) nejodolnější a nejhygieničtější materiál do kuchyní, v kvalitní profi kuchyni ani nic jiného nenajdete, ale to jsme cenově někde jinde než je Ikea.
No a lednici mám celonerezovou s ochranou proti otiskům.
Cituji heelska: Takovýto povrch se taky jen tak mokrou houbou neotírá, omyje se vodou s nějakým uni saponátem, utře dosucha a následně nastříka ochrannou emulzí.
A jak bys ho omyla tou vodou se saponátem aniž bys použila tu houbu?
Cituji heelska: Nerez je (je-li kvalitní) nejodolnější a nejhygieničtější materiál do kuchyní, v kvalitní profi kuchyni ani nic jiného nenajdete, ale to jsme cenově někde jinde než je Ikea.
Tak je to možná hygieničtější než dřevo nebo dřevotříska, jedině v tom smyslu, že se dá celoplošně vydesinfikovat, či prostě použít nějaký agresivní čistič.
Na druhou stranu v profi kuchyních (tím míním nějaké větší provozy) je jedno, jak to vypadá, že.
Cituji saprenza: kovové kuchyňské stkříňky z Ikey. Docela mne zaujaly, a tak by mne zajímalo, jestli je některá máte doma a jak jste s nimi spokojená a zda byste si je znova vybrala.
Je mi jasné, že ta údržba bude asi náročnější, zajímalo by mě proto, jak často ji čistíte, jak obtížně se šmouhy odstraňují atd.
Je to hezké jak se to leskne a vypadá, pokud je to nové, nebo vystavené a nepoužívané - taky se mi líbila v Ikey jedna linka pro změnu v černé ve vysokém lesku - ale...
Mám nerezový sporák, ikdybys to myla nevím jak jemně, tak tam zůstanou takové mikroškrábance (některé i větší než mikro), tomu se podle mně nevyhneš ani kdybys ho nemyla vůbec (nevím od čeho to je ale asi i z vaření, běžného provozu). Nejhorší je koukat na to ty první týdny používání, jak se to ničí, po čase se ty škrábanečky tak nějak slejou a člověk už to nevnímá.
Druhá věc jsou šmouhy - takové duhové mapy nebo jak to popsat - to je od mytí, ale pokud je dobrý přípravek, tak se to netvoří.
Každopádně já už bych preferovala něco, co bude vypadat i po letech stále stejně, pokud nerez - jestli jak píše heelska - existuje nějak vícero druhů nerezu (taky jsem si toho všimla, že skoro každá lednice vypadá jinak) - tak volit nějaký fakt tvrdý, odolný vůči poškrábání (ačkoliv si nejsem jistá, jestli to vůbec nějaký kov splňuje), ono se pak i těch miniškrábanečcích a rýhách usazuje a paradoxně čím víc to drhneš tím to později jde hůř.
Jinak mně se to líbí, nerez mám taky, ale líbil se mi daleko více jako nový, používané už to tak luxusně nevypadá.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.