tak já dělám koprovku takto, dám vařit mléko , osolím až začne vřít zahustím moukou rozkvedlanou ve smetaně poté chvíli povařím , přidám čerstvý nasekaný kopr a ještě mírně povařím přidám lžící másla, nakonec dávám ještě trochu smetany ,ocet a cukr , nakonec vejce a maso a je hotovo .
Cituji Laky: mouka se musí půl hodiny vařit....takže cokoliv zahuštěné moukou nemůže být hotové za 5 minut
Pěkná blbost, mouku stačí povařit tak 5 minut. To bys krupicovou kaši musela vařit taky půl hodiny.
No já teda mouku taky nevařím půl hodiny ani jsem to nikde neslyšela a vařím dvouleté dcerce, špatně jí z jídla fakt není
Ani teda nevím jak bych jíšku dělala půl hodiny
Cituji roza: To bys krupicovou kaši musela vařit taky půl hodiny.
Krupice už je produkt....
Cituji Ellodin: Ani teda nevím jak bych jíšku dělala půl hodiny
Jíšku snad dáváš do omáčky ne?A tu následně vaříš.
ale vařte si holky jak chcete....se teda divím,že bábovku lejete do formy a pečete,když stejně by se podle vás dalo sníst to syrové těsto
Laky
Máš pravdu. Mouka nesmí být syrová. Ale ať si každý dělá, jak umí. Jíška dodá tu správnou chuť, ač to jistě jde i jen zaprášit moukou. Nedávno byl v Gurmánu speciál omáčky. Skvělá je omáčka z vývaru místo vody.
M.
Holky já vám do toho nechci kecat, ale myslím, že je to takhle:
Pokud něco zahustíte moukou (např.rozkvrdlanou ve vodě) tak se to má důkladně provářet (min.20min) aby ta mouka jakoby "nepadala" na jazyk
a pokud zahušťujete jíškou-kde mouka už přošla tím smažením, tak stačí 10minut. Tak mi to říkala i tchyně-prof.kuchařka.
Ano to je správně že se má mouka déle provářet. Však taky za pět minut hotová omáčka je blbost ale půl hodiny mi fakt přijde už dost. Jíšku dělám cca 5 - 7min když jí dám pak do omáčky tak tu potom provářím těch 10min minimálně takže všeho všudy je to těch 20minutek.
A tohle jsem se učila na základce od svého strejdy též profi kuchaře když jsem mu pomáhala vařit
Takže mi přijde jako blbost udělat jíšku a pak jí ještě půl hodiny v omáčce provářet
mikkýsek
Dělám přesně stejně. A stejně ji dělala moje babička i mamka, vlastně mně nikdy nenapadlo dávat tam zásmažku.... Tím nechci říct, že je to špatně, jen asi jiný recept.
Holky, zrovna jdu dělat taky koprovku...vždycky jsem dělala bez jíšky, dávala jsem jen vařit kopr do vody, potom přilít mouku se smetanou a ochutit...dneska zkusím tedy nový postup - s tou jíškou...
Jen mě tak napadlo, jak dlouho vydrží mražený kopr v mrazáku? Mám ho tam od léta, to je snad ještě dobrý,ne?
Kopr bude v pohodě. Ale já já ho dávám, tak jak už radily holky až nakonec, je pak takový výraznější.
Koprová omáčka
suroviny:
kopr, kyselá smetana, voda, sůl
Postup:
Kopr svaříme v malém množství vody se solí. Kyselou smetanu rozkvedláme s 1 lžící hladké mouky a přidáme do vody s koprem. Necháme přejít varem. Dochutíme solí a pepřem.
Nejrychlejší varianta - osvědčená.
Laky, po půl hodině míchání by mě asi na ni přešla chuť - to je fakt nesmysl.
veruna
přesně takhle jsem zvyklá ji dělat, ale dneska jsem zkusila tu od jíšky a taky v pohodě...je to spíš od zvyku, v chuti rozdíl není...do té co se vaří "z vody" jsem ještě na závěr přidávala kousek másla na zjemnění...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.