arrow
profile_image
Katka082
od 2. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

ahojky,
nejdůležitější je načasování, kdy přidat citrón....nejlépe do studené a pak znovu přihřát...

arrow
profile_image
Étoile mojeid
od 2. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

zaručeně osvědčený a super jedoduchý recept

arrow
profile_image
moninagr mojeid
od 3. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Přidávám tip z naší kuchařky, který z naší omáčky udělal "babiččinu", a to je do koprovky, když je hotová vmíchat syrový žloutek. Omáčka se ale už potom nesmí vařit, jinak by se žloutek srazil

Cituji maliis: omáčka za 5 minut hotová a výborná

mouka se musí půl hodiny vařit....takže cokoliv zahuštěné moukou nemůže být hotové za 5 minut

Já koprovku miluju, ale z čerstvého kopru...z nálevu je to humus

Ahojky, můj syn koprovku miluje. Musím mu jí stále dělat a za ta léta jsem jí dovedla k dokonalosti - dělám ji takto. Na másle udělám světlou jíšku, do ní pomalu přilévám mléko, aby se neudělaly hrudky. Nechám zlehka vařit, osolím, osladím, pak přidám zakysanou smetanu. Trochu okyselím a do hotové, odstavené přidám čerstvý kopr a už nevařím, aby se neztratily vitamíny. Dřív jsem to taky dělala z nakládaného kopru, ale nedá se to vůbec srovnávat s čerstvým.......

arrow
profile_image
maliis
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Laky: mouka se musí půl hodiny vařit..

to slyším poprvé, a vařím už dlouho a každý týden dělám omáčky a tento základ používám na rajskou, koporvou i houbovou a vždy ji mám výbornou

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Dělám jako většina tady - jíška, voda/mléko, kopr. Ale jedině čerstvý. Když je, tak ho oberu a nacpu na mražák. Sterilovaný je podle mě hnus

jojoparada
Tak takto jí dělám já, akorát že kopr ( který také mám uschovaný v mrazáku ) vhodím před smetanou a povařím ho v té omáčce. A podávám jí s bramborem, masíkem a vajíčkem natvrdo. Knedlíky moc nebaštíme

Lentilie
No s houbičkama to asi chutná dobře ale není to koprovka

arrow
profile_image
janca22
od 7. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak na koprovku já používám jako základ podmáslí, to dělávala moje babička a lepší jsem nejedla. A na rajskou omáčku i polívku je nejlepší vývar z uzeného
masa

Cituji maliis: to slyším poprvé, a vařím už dlouho a každý týden dělám omáčky

no tak to děláš špatně....není to ani tak o chuti,jako o tom,že mouka je "syrová" a třeba případným dětem by bylo zle.

arrow
profile_image
maliis
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

dávám tam jen 2 lžíce, tzn, že si udělám takovou jíšku na zahuštění. Nechci se hádat, prostě, jsem napsala recept na koprovou, jak se dělá u nás !! ( omáčky na maso se také zahušťují až na konec, až je maso hotovén !! )

arrow
profile_image
Kacrum
od 24. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Nejlepší je přidat kopr až do hotové a napůl vychladlé omáčky, protože když se převaří, tak trochu ztratí chuť

1EPE

Nedělám ten základ samozřejmě...

Ale jaká omáčka se mi teda nedávno povedla, není to koprovka, ale je taky moc dobrá, ve škole jí říkali frankfurtská, je tam i okurka, slanina a párek a ten základ byla smetanová omáčka z Ikei, z toho pytlíku. Holky to byla bašta, úplně jsem zavzpomínala na školní jídelnu, kteoru jsem tak měla ráda

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené