ahojky,
nejdůležitější je načasování, kdy přidat citrón....nejlépe do studené a pak znovu přihřát...
Přidávám tip z naší kuchařky, který z naší omáčky udělal "babiččinu", a to je do koprovky, když je hotová vmíchat syrový žloutek. Omáčka se ale už potom nesmí vařit, jinak by se žloutek srazil
Cituji maliis: omáčka za 5 minut hotová a výborná
mouka se musí půl hodiny vařit....takže cokoliv zahuštěné moukou nemůže být hotové za 5 minut
Já koprovku miluju, ale z čerstvého kopru...z nálevu je to humus
Ahojky, můj syn koprovku miluje. Musím mu jí stále dělat a za ta léta jsem jí dovedla k dokonalosti - dělám ji takto. Na másle udělám světlou jíšku, do ní pomalu přilévám mléko, aby se neudělaly hrudky. Nechám zlehka vařit, osolím, osladím, pak přidám zakysanou smetanu. Trochu okyselím a do hotové, odstavené přidám čerstvý kopr a už nevařím, aby se neztratily vitamíny. Dřív jsem to taky dělala z nakládaného kopru, ale nedá se to vůbec srovnávat s čerstvým.......
Cituji Laky: mouka se musí půl hodiny vařit..
to slyším poprvé, a vařím už dlouho a každý týden dělám omáčky a tento základ používám na rajskou, koporvou i houbovou a vždy ji mám výbornou
Dělám jako většina tady - jíška, voda/mléko, kopr. Ale jedině čerstvý. Když je, tak ho oberu a nacpu na mražák. Sterilovaný je podle mě hnus
jojoparada
Tak takto jí dělám já, akorát že kopr ( který také mám uschovaný v mrazáku ) vhodím před smetanou a povařím ho v té omáčce. A podávám jí s bramborem, masíkem a vajíčkem natvrdo. Knedlíky moc nebaštíme
Lentilie
No s houbičkama to asi chutná dobře ale není to koprovka
Tak na koprovku já používám jako základ podmáslí, to dělávala moje babička a lepší jsem nejedla. A na rajskou omáčku i polívku je nejlepší vývar z uzeného
masa
Cituji maliis: to slyším poprvé, a vařím už dlouho a každý týden dělám omáčky
no tak to děláš špatně....není to ani tak o chuti,jako o tom,že mouka je "syrová" a třeba případným dětem by bylo zle.
dávám tam jen 2 lžíce, tzn, že si udělám takovou jíšku na zahuštění. Nechci se hádat, prostě, jsem napsala recept na koprovou, jak se dělá u nás !! ( omáčky na maso se také zahušťují až na konec, až je maso hotovén !! )
Nejlepší je přidat kopr až do hotové a napůl vychladlé omáčky, protože když se převaří, tak trochu ztratí chuť
Ale jaká omáčka se mi teda nedávno povedla, není to koprovka, ale je taky moc dobrá, ve škole jí říkali frankfurtská, je tam i okurka, slanina a párek a ten základ byla smetanová omáčka z Ikei, z toho pytlíku. Holky to byla bašta, úplně jsem zavzpomínala na školní jídelnu, kteoru jsem tak měla ráda
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.