Zdravím Neměl by někdo nějaký zaručený recept na koprovou omáčku? Mám na ní poslední dobou velkou chut ale kucharce kterou máme nerozumím
Já to dělám tak, že uvařím hovězí , udělám jíšku, do ktedé dávám postupně vývar z hovězího na požadovanou hustotu omáčky, nechám provařit, nejjednodušší je koupit kopr v nálevu, dám tam několik lžic , osolím, osladím přidám smetanu, jenom trochu pro chuť. Je to raz dva.
Jíšku zaleju hovězím vývarem, přidám kopr ( klidně i sterilovaný), nechám provařit a pak vmíchám kysanou smetanu, trochu přisladím a hotovo.
nene je výborná
já dělám koprovku tak, že v hrnci rozpustím trochu sádla, vmíchám hladkou mouku - nesmí zhnědnout a být tam žmolky ! přiliji asi sklenici a půl vody a sklenici a půl mléka, míchám dokud nezhoustne, přidám několik lžic sterilizovaného kopru i s nálevem, trochu cukru, soli a citronové šťávy ! omáčka za 5 minut hotová a výborná
Tak to já dělám koprovku úplně jinak...Do hrnce naliju čtvrtinu vody a nechám zavařit, pak mírně osolím a přidám malou lžičku octa. Do toho pak "vliju" cca 5 vajec, aby se zatáhla (vytvořila ztracená vejce). Vařím asi 10 minut. Pak ta vejce vytáhnu na talíř, do hrnce doleju vody, přidám houbičky (bez nálevu, jen houbičky) plus nakrájený kopr a nechám povařit.
Zvlášť si zatím připravím 2-3 zakysané smetany, které rozkvedlám s 3-4 lžícemi hladké mouky. Což pak za stálého míchání vleju do hrnce a míchám do zhoustnutí. Nakonec vrátím do hnrce i ztracená vejce.
Jíme tuto koprovku s houskovým knedlíkem.
Ps. Samozřejmě znám i ty varianty s masem atp., ale tuto koprovku znám z Moravy a je super.
Lentilie
kdybys v tom ještě uvařila brambory,tak máš kulajdu a nepotřebuješ knedlíky.
Tak mi některé přijdou dost složité. Já to dělám takhle, přijd emi to strašně jednoduché a je to hlavně rychle
Na sádlo nebo olej dám posmažit mouku hladkou, je dobré ji osolit, nedělají se hrudky.
Pak zaliju horkou vodou s rozpuštěnou kostkou masoxu.
Povařím, přidám mléko. Pak celou skleničku kopru Hamé a podle chuti dosolím, ocet, cukr. K tomu knedlík nebo brambor a vajíčko natvrdo.
Cituji Laky: kdybys v tom ještě uvařila brambory,tak máš kulajdu
Přesně!
Laky
1EPE
Vždyť jo, děvčata, základ je pořád stejný, ať už na koprovku, rajskou, houbovou...jen tam prostě vrazíte, co je potřeba a podle toho je to pak výše zmiňované.
Cituji Teka: ne ne ne rajskou dělám úúplně ale úúúpně jinak
Můžu hádat? nedáváš do ní kopr?
Udělám světlou jíšku, vliju vývar( buď z masoxu nebo z masa) a sladkou smetanu dle požadované hustoty omáčky, přidám sterilovaný kopr (má dobrou sladkokyselou chuť), osolím, osladím, dle potřeby ještě okyselím citronem. Přidávám na talíř vejce uvařená natvrdo.
Nebo obráceně: vývar z masa zahustím hl. moukou a dále postupuju stejně (šlehačka, kopr, sůl, cukr, citron, vejce)
Cituji Laky: kdybys v tom ještě uvařila brambory,tak máš kulajdu
1EPE
Ještě jste zapomněly na bobek a nový koření, já kulajdu miluju
Ale k tématu, já ten sterilovaný kopr nemam ráda, v tescu se dá koupit dobrý čerstvý, křečkuju ho v mrazáku Houby v koprovce jsou pro mě novinka.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.