Ahoj,
sháním do bytu konvici a přemýšlím jakou Máte někdo konvici na indukci? Jaké v tom jsou výhody a nevýhody? Prý je úspornější, ale zas není možnost si nastavit teplotu.... Budu vděčná za zkušenosti, díky moc
ahoj, od té doby co mám indukci vůbec nepoužívám varnou konvici..koupila jsem si nerez a všechno vařím na plotýnce.. je to mnohem rychlejší..z mého pohledu super..
koupila jsem si tuhle
http://www.korkmaz.cz/store/goods-A089-2-space-tea -pot-20l.html
nebyla drahá a je velice kvalitní..
Cituji Káča88: Prý je úspornější, ale zas není možnost si nastavit teplotu
Asi mi něco uniklo.. na čem, že to chceš nastavovat tu teplotu? Tohle neznám.
Konvice na indukci - indukční vařič je normální kovová konvice jaké dřív bývaly v domácnostech než byly zavedeny rychlovarné konvice.
Jsou ekonomičtější a rychlejší než rychlovarné konvice a to prostě protože je rychlé indukční vaření. S konvicí to souvisí pouze v tom jaký si vybereš materiál.
Na indukci můžeš vařit s čímkoliv na čem se udrží magnet... podotýkám to zejména proto, že ne všechno nerezové nádobí na indukci funguje...není nerez jako nerez.
Použít můžeš nerezové, litinové a smaltované nádobí. Rozdíly v rychlosti vaření jsou minimální - v závislosti na kvalitě konkrétního nádobí.
Jediná nevýhoda oproti rychlovarné konvici je, že už jsme si zvykli mít konvici na lince a rychlovarka se sama vypne, kdežto konvice na sporáku..stejně jako hrnce prostě musíš vypnout. Hrnec obvykle člověk odstaví i z plotny, ale zvyknout si, že je třeba odstavit i konvici mi zrovna nešlo a tak jsem omylem zapla plotýnku na které stála konvice a zjistila to až po nějakých třech hodinách. Takže konvice byla na odpis. To se u rychlovarky stát nemůže. Takže i když rychlejší, já jsem zvyklá na rychlovarnou konvici.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.