Mám keramickou od greenpan. Nevím, co považuješ za klasický povrch, kov, teflon? Proti teflonu má keramika výhodu, že při vysokých teplotách neuvolňuje nějaké chemické sajrajty, proti kovu zas nepřilnavost.
Mám zkušenosti s keramickými pánvičkami této značky http://www.greenpanve.cz/product/london/greenpan-l ondon-grilovaci-panev-27-/78
Máme klasickou i grilovací, opravdu je to o něčem jiném, než teflon. Jen je opravdu potřeba dodržovat, že se nesmí mýt v myčce. Pokud se tam něco lehce přichytne, je nutné používat speciální houbičku. Jsem maximálně spokojená.
Já jsem taky u výběru přemýšlel nad keramikou. Teflon nebo jiné chemické povrchy už nikdy nechci. Nakonec jsem ale narazil na pánev z přírodní litiny, která opravdu nemá upravený chemický povrch a při vysokých teplotách je tedy zdravotně nezávadná. Keramika je fajn, ale i to je chemie. Nicméně když si vybereš kvalitní značku a dáš pozor, aby se pánev nepoškrábala, tak by asi šla taky.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.