Holky,
myslíte, že když dám do kefírové buchty místo jedlé sody kypřící prášek, že je to jedno? Skoro ve všech receptech je uvedena jedlá soda a já si vždycky myslela, že je to jedno. A máte na tuto buchtu nejaký svůj osvědčený receptík? Díky
Myslím,že je to úplně fuk. Kefírovou jsem jednou dělala a byla docela dobrá,ale byl to nějaký recept z netu, takže žádný osvědčený nemám
Reaguji na Kelča:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek kefíru
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 vejce
Zamíchat,pokud je to moc husté tak přidat ještě kefír,nalít do vymazané a moukou vysypané formy,upéct.
Já myslím, že je to úplně jedno, dávám kypřící prášek a ještě se mi nestalo, že by se nepovedla. My doma kefírová buchta říkáme takové té univerzální a rychlé buchtě a každá ženská v rodině si ji obměňuje podle sebe. Ale ta základní podle receptu mojí babičky je:
3 hrnky hl. mouky, 2 hrnky cukru krupice (dávám tak 1,5), 1 hrnek kefíru, 3/4 hrnku oleje (taky dávám míň), 3 vejce, 1 prdopeč, vanilkový cukr, strouhaná citronová kůra. Když mám vymíchané těsto, naliji tak 2/3 na plech, do zbylé třetiny zamíchám kakao a naliju na plech, trochu v tom potočím špejlí, aby vznikl mramor. Ale těch variací je hodně, někdo dává do těsta ořechy, někdo, skořici....
Reaguji na Kelča:
Já kokos nedávám, moc ho nemusíme. Ale určitě by to šlo, dala bych ho dovnitř, snížila bych množství mouky a nahradila ji tím kokosem... Sypání téhle buchty navrchu kokosem podle mě nemá moc smysl, jedině, že bys ji napřed polila polevou....
Cituji Kelča: kokos dovnitř, nebo radeji až posypat.
Do těsta můžeš přidat cokoliv dle chuti,pokud nechceš kefírovou,tak se dává místo kefíru čerstvá smetana na šlehání /oranžová krabička tvaru "domečku"/ a lze nalít na plech a navrch dát jakékoliv ovoce,vznikne bublanina.
Ten recept je prostě univerzální.
Já mám teda osvědčený recept na kefírovou buchtu, pokud se dodrží množství, nedá se na tom nic zkazit! Nikdy jsem jí podle tohoto receptu nijak nezkazila a je opravdu výborná!
10dkg polohrubé mouky
25dkg hladké mouky
25 dkg cukru
2 lžíce kakaa (buchta bude tmavá)
2 lžičky jedlé sody
1 vejce
1 malý kefír
1 sklenička oleje
Smíchat ingredience, upéct, po upečení potírám čokoládou a posypu kokosem. Nemá chybu.
Jinak co se týče té jedlé sody, nevím proč, ale díky ní buchta vždycky zaručeně vyleze nahoru. Tak dobrou chuť
Reaguji na Kelča: Nedokážu porovnat, protože jsem vždycky dávala do této buchty jedlou sodu. Vždycky mi vylezla nahoru, je dost vysoká a myslim si, že to je právě díky ní Ale jestli dáš kypřící prášek, tak by to taky vadit asi nemělo, buchta je dost vláčná sama o sobě už jenom díky kefíru
Reaguji na Kelča:
je to úplne jedno, hlavná zložka je hydrouličitan sodný,NaHCO3,nejedná sa o vláčnosť,ale že sa buchta pekne zdvihne.Použi 1 čajovú lyžičku sódy,treba ju dobre premiešať,najlepšie ešte za sucha v múke a cukre.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.