kedlubnové zelí! ale nevím, jak se dělá, dělává ho jen mamka, ale je moc dobré, vlastně skoro nepoznáte, že to není zelí jen nesmí být zdřevnatělé...
framboise
poptám se na to se jich mine hodně...my asi jinak nic z nich neděláme, minem je vždycky na to zelé mám ho ráda...
Cituji imoen: ale nevím, jak se dělá
Skoro stejně, jako běžné zelí. Na oleji (mamka dávala i sádlo) zpěníš cibulku, přidáš nastrouhané syrové kedblubny, osolíš, okmínuješ, podleješ vodou a dusíš doměkka.. Pak dochutíš octem (opatrně) a cukrem.
Plátky kedlubny se dají také obalit jako řízek. Akorát je třeba kedlubnu vcelku trochu povařit a pak teprve nakrájet (i celer se takhle dá udělat).
A taky je dobrá do polévek.
Na netu je tenhle recept na zapékané kedlubny s uzeným masem.
Nejlepší je kedlubnové zelíčko s kachničkou a knedlíčky..mňam
hašlerka
díky...jo přesně takto jsem se ptala...
mně tedy jinak upravená kedlubna nechutná, ale to zelí miluju....(myslím třeba v polévce, vždycky mi přijde taková tuhá oproti ostatní zelenině
Cituji imoen: vždycky mi přijde taková tuhá oproti ostatní zelenině
Jo, je taková víc "al dente", ale můžeš ji zkusit chvilku orestovat a pak dát do polévky s ostatní zeleninou. Ale nenuť se do ní.
Cituji imoen: vždycky mi přijde taková tuhá oproti ostatní zelenině
záleží jaká byla předtím, pokud použiješ mladou a nepřerostlou, tak je měkoučká a dobrá (nejhorší jsou ty zdřevnatělé -což je vlastně důsedek stárnutí..tloustnutí buněčné stěny).
linsdaylohan
jojo jávím, ale i mladá mi přijde v polévce taková...jiná, jako by se tam nehodila...ale já mám divné chutě nemám totiž celkově ráda zeleninu
Cituji imoen: ě tedy jinak upravená kedlubna nechutná, ale to zelí miluju....(myslím třeba v polévce, vždycky mi přijde taková tuhá oproti ostatní zelenině
škoda, že nemám po ruce babičku, na to bych se jí zeptala. Ona ji má naopak měkkou a nijak ji nekrají,ale strouhá na větší kusy. To samý dělá i u ředkvičkový polívečky
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.